ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Η ΝΔ διαλύει τη δημόσια υγεία στην Ηλεία

24 Ιουλίου - 16:25 Τοπικά

Η κατάσταση παίρνει επικίνδυνη τροπή, τόσο για τη λειτουργία των δομών υγείας και την εξυπηρέτηση των πολιτών, όσο και για την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτές. Τα έχουμε επισημάνει με συνεχείς παρεμβάσεις μας το τελευταίο διάστημα. Τις τελευταίες, όμως, ημέρες η κατακραυγή είναι γενικευμένη από τους ίδιους τους υγειονομικούς φορείς. Ένα πυρ ομαδόν από όλους στην υγεία, ένας καταιγισμός ανακοινώσεων και καταγγελιών:

Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Πύργου,

Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Αμαλιάδας,

Σύλλογος νοσοκομειακών γιατρών Πύργου,

Σύλλογος νοσοκομειακών γιατρών Αμαλιάδας,

Επιστημονικό συμβούλιο ιατρών Αμαλιάδας,

Διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας Αμαλιάδας,

Σύλλογος εργαζομένων Κέντρου Υγείας Γαστούνης,

Δηλώσεις επιστημονικής υπεύθυνης Κ.Υ. Γαστούνης.

Ακόμα και δηλώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου, παρά τις προφανείς ευθύνες του.

Ένα σύνολο φωνών διαμαρτυρίας για την πολιτική υγείας που ακολουθεί η ΝΔ. Στη διαχείριση των κρουσμάτων. Στη διαχείριση των κέντρων υγείας. Στην προετοιμασία που ΔΕΝ έκανε το καλοκαίρι ενόψει της δύσκολης χειμερινής περιόδου.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, είναι ανεπίτρεπτο να διώχνουν γιατρούς από τον νομό, ενώ ήδη υπάρχει οριακή λειτουργία στις δομές υγείας. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν διώξεις και εξαναγκασμοί σε παραίτηση, κλίμα εκφοβισμού και έλλειψη συμπαράστασης προς τους γιατρούς και το προσωπικό των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας. Είναι αδιανόητο να υπάρχει αυταρχική, εχθρική και μεροληπτική συμπεριφορά των υπευθύνων προς το ιατρικό προσωπικό.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε σε πολύ δύσκολες συνθήκες να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας. Το ιατρικό προσωπικό που υπηρετεί στις μονάδες υγείας αυξήθηκε, τα στοιχεία είναι δημοσιευμένα. Δυστυχώς όμως, εν μέσω πανδημίας και χωρίς να έχει δημοσιονομικούς περιορισμούς, η ΝΔ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να φέρει γιατρούς στην Ηλεία. Αντίθετα, διώχνει και τους υπάρχοντες.

Στην πολιτική που διαλύει το δημόσιο σύστημα υγείας, θα μας βρείτε απέναντι. Δίπλα στους γιατρούς και στους εργαζόμενους της υγείας, για τους οποίους φαίνεται πως τελείωσαν τα χειροκροτήματα και ανέλαβαν δράση τα γκλομπ του Χρυσοχοΐδη. Το επιτελικό κράτος των «αρίστων» οδηγεί την Ηλεία στα σκοτεινότερα μονοπάτια. Πού είναι, αλήθεια, οι λύσεις που υποσχεθήκατε προεκλογικά;

Υπάρχουν ευθύνες σε όλη την ιεραρχία. Αν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε. Αναλάβετε τις ευθύνες σας. Δεν είναι όλα επικοινωνία. Τα παπαγαλάκια της Δεξιάς και η επικοινωνιακή πολιτική των ΜΜΕ δεν φτάνουν. Η λίστα Πέτσα δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια. Οι ψίθυροι και η μικροπολιτική δεν είναι ενημέρωση. Η θλιβερή πραγματικότητα είναι εδώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι μπορεί, δίπλα στους εργαζόμενους στις δομές υγείας του νομού, για να ενισχυθούν τα νοσοκομεία. Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους που στηρίζουν τους πολίτες, σε συνθήκες πανδημίας. Έγινε τεράστια προσπάθεια, εν μέσω μνημονίων, από το 2015 για να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας. Δεν θα επιτρέψουμε να το διαλύσετε.

ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας – Ομάδα Υγείας

Περισσότερα Νέα