ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Ορίστε το έργο που … "δεν έχει ξεκινήσει"!

24 Ιουλίου - 16:38 Τοπικά

Το εργοτάξιο της εταιρίας ΙΝΤΡΑΚΑΤ στην περιοχή της Αμαλιάδας, όπου κατασκευάζεται ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας – Πύργου, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 24/2 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιώργος Σαϊτάς και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Μπαξεβανάκης, συναντήθηκαν με τους υπεύθυνους του εργοταξίου και ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών.

Όπως διαπίστωσαν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργασίες προχωρούν σε μήκος πολλών χιλιομέτρων σε όλη την έκταση της εργολαβίας, παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί το Υπουργείο Υποδομών με την καθυστέρηση των πληρωμών για τις εκτελεσθείσες εργασίες. Όπως διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι του εργοταξίου, τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται απολύτως και το έργο θα ολοκληρωθεί πολλούς μήνες πριν από τη συμβατική προθεσμία, που είναι ο Νοέμβρης του 2022.

Το έργο, λοιπόν, έχει ξεκινήσει από τον Μάιο του 2019, εξελίσσεται κανονικά και, αν το Υπουργείο σταματήσει να δημιουργεί εμπόδια, μπορεί να ολοκληρωθεί στο 1ο εξάμηνο του 2022, δηλαδή σε δύο χρόνια από σήμερα! Εύλογα είναι, επομένως, τα ερωτήματα που απευθύνουν προς τον Υπουργό Υποδομών οι πολίτες της Ηλείας αλλά και των γειτονικών νομών:

ü  Γιατί, κ. Καραμανλή, εμποδίζετε την ομαλή εξέλιξη των 5 συμβάσεων που ήδη εκτελούνται;

ü  Γιατί δεν υπογράφετε τις συμβάσεις με τον δεύτερο μειοδότη, στις 2 “ορφανές” εργολαβίες, ώστε να ξεκινήσουν και εκεί τα έργα;

ü  Γιατί επιδιώκετε να δώσετε το έργο πάση θυσία στους “εθνικούς εργολάβους” της Ολυμπίας Οδού;

ü  Γιατί θέλετε να “χαρίσετε” το έργο όχι με διαγωνισμό αλλά με απευθείας ανάθεση;

ü  Πόσα εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι ως αποζημιώσεις στους τωρινούς κατασκευαστές του έργου;

ü  Γιατί θέτετε σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση του έργου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χρηματοδότηση που με πολύ κόπο εξασφάλισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

ü  Γιατί θέλετε να επιβάλετε τσουχτερά διόδια για τους πολίτες;

ü  Γιατί παραπέμπετε την ολοκλήρωση του έργου στο μακρινό μέλλον;

ü  Εν τέλει, πόσο θα μας στοιχίσει το γινάτι σας σε χρόνο, σε χρήμα, αλλά κυρίως σε ανθρώπινες ζωές;

Οι πολίτες, οι φορείς της περιοχής μας δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο την κωλυσιεργία σας. Κινητοποιούνται και απαιτούν: Εγκαταλείψτε, επιτέλους, την παρελκυστική τακτική που ακολουθείτε επί 7,5 μήνες. Αφήστε, επιτέλους, να συνεχιστεί η κατασκευή του έργου!

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας

Γραφείο τύπου

Περισσότερα Νέα