ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Τέλος τα χειροκροτήματα – Τώρα ανέλαβαν δράση τα γκλομπς!

24 Ιουλίου - 16:26 Τοπικά

Την ώρα που οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των εργαζομένων δοκιμάζονται καθημερινά εν μέσω πανδημίας, το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη εξαντλεί την παρέμβασή του με βία και καταστολή. Στην κινητοποίηση των υγειονομικών έξω από το Υπουργείο Υγείας, δεν υπήρχαν χειροκροτήματα για τους «ήρωες» αλλά τα γκλομπς του κ. Χρυσοχοΐδη.

Όμως, τα ΜΑΤ και η καταστολή δεν μπορούν να αλλάξουν την εικόνα. Η πραγματικότητα διαψεύδει την κυβερνητική ρητορική για ένα ΕΣΥ έτοιμο να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Ενώ μιλούν για «χιλιάδες» προσλήψεις, η αλήθεια είναι ότι το ΕΣΥ μετρά ήδη 5000 λιγότερους εργαζόμενους από πέρυσι. Ταυτόχρονα, μεγάλος αριθμός επικουρικού προσωπικού κινδυνεύει με απόλυση, καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν σταδιακά από τις αρχές Οκτώβρη.

Βία και καταστολή, λοιπόν. Δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και την κυβέρνηση της ΝΔ. Τώρα που ζορίζουν τα πράγματα, τώρα που αναδεικνύονται οι μεγάλες πολιτικές ευθύνες τους, τώρα που αποκαλύπτεται ότι δεν αξιοποίησαν το χρόνο που τους έδωσαν οι πολίτες για να ενισχύσουν το ΕΣΥ, η εφαρμογή του δόγματος «Νόμος και Τάξη» και στην Υγεία αποτελεί συνειδητή επιλογή τους.

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στην Υγεία, μαζί τους θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Για να παραταθούν οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων και για να δρομολογηθούν 15.000 μόνιμες προσλήψεις στις δημόσιες δομές υγείας.

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας – Τμήμα Υγείας

Περισσότερα Νέα