ΣΥΡΙΖΑ Πύργου: Ας κοιτάξουμε μπροστά! Όχι άλλος Χρυσαυγιτισμός .

24 Ιουλίου - 16:24 Τοπικά

Μετά την ιστορική δικαστική απόφαση και τη φυλάκιση των στελεχών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, η προκλητική εμφάνιση του δημοτικού συμβούλου της Ελληνικής Αυγής, παρακλάδι της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ, σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του Δ. Πύργου με μισαλλόδοξο λόγο και ένα κατάπτυστο κείμενο έρχεται να μας επισημάνει  ότι ο χρυσαυγιτισμός  συνεχίζει να είναι εδώ δίπλα μας και μας απειλεί. Το γεγονός αυτό έρχεται επίσης να δικαιώσει τα λόγια του προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα “Η ελληνική δικαιοσύνη, με τρόπο απόλυτο και αδιαμφισβήτητο, έβαλε τέλος στην δράση μιας εγκληματικής οργάνωσης που αιματοκύλισε, τρομοκράτησε, δολοφόνησε στο όνομα της πιο απάνθρωπης ιδεολογίας που γνώρισε η ανθρωπότητα. Αυτή η δικαίωση όμως δεν είναι το τέλος. Είναι η αφορμή για μια νέα αρχή. Γιατί ξέρουμε ότι ξεμπερδεύουμε με τους χρυσαυγίτες που μπήκαν στην φυλακή όχι όμως και με τον χρυσαυγιτισμό.”

Η θωράκιση της δημοκρατίας πρέπει να είναι καθημερινό μας μέλημα. Η θεωρία των δυο άκρων, που υιοθετεί και η κυβέρνηση για να χαϊδεύει το ακροδεξιό της ακροατήριο, είναι επικίνδυνη. Ο δημοκρατικός κόσμος δεν πρέπει να παρασυρθεί. Ο πατριωτικούς αγώνας για την εθνική ανεξαρτησία  που έδωσε ο κάθε αγνός Έλληνας πατριώτης δεν μπορεί  να  καπηλεύεται  από τους απόγονους των δοσίλογων και των συνεργατών των κατακτητών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στα απομεινάρια της εγκληματικής οργάνωσης να  επηρεάσουν την εξέλιξη της κοινωνίας μας. Ο Πύργος δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε μια μέρα προσκολλημένος σε τέτοιες αντιλήψεις. Η οικονομικοί καθίζηση και η φτωχοποίηση, η οικονομική δυσχέρεια που επιδεινώνεται και απ’ την κακή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση, δεν πρέπει να οδηγεί σε απόψεις και νοοτροπίες τοπικισμού και εθνικισμού αλλά σε αγώνα για την πρόοδο.  Ας κοιτάξουμε μπροστά, αφήνοντας πίσω το μίσος και τη μισαλλοδοξία. Ας εργαστούμε για να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις της ανάπτυξης.

 Ζητάμε από τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου στο δημοτικό συμβούλιο, όλοι μαζί  να απομονώσουν τους εκπροσώπους απομεινάρια της εγκληματικής οργάνωσης,, τις φωνές μίσους και μισαλλοδοξίας, τις ακροδεξιές νοοτροπίες και πρακτικές, που μόνο κακό μπορούν να κάνουν στο δημοκρατικό πολίτευμα.

Καλούμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και το Δήμαρχο να ζητήσουν στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. την καταδίκη του κειμένου και την τοποθέτηση του Χρυσαυγίτη.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πύργου

Περισσότερα Νέα