Σύσκεψη με Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β.Γιαννόπουλο στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας

24 Ιουλίου - 19:27 Τοπικά

   Τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών  Ηλείας, επισκέφθηκε χθες Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, όπου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη λόγω της πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 4) σε περιοχές της Ηλείας.

   Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπλ. Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Κώστας Χριπάτσιος, ο Διοικητής της Π.Υ Πύργου Νίκος Σμαρνάκης, ο Προϊστάμενος Πυρασφάλειας Κων/νος Σπυρόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Μιχάλης Οικονομόπουλος και ο αναπλ. Αστ. Διευθυντής Ιωάννης Κανδρέβας, καθώς και ο Προϊστάμενος Τμ. Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ηλείας Κώστας Μπαλκάμος.

   Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, διαπιστώθηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και των Υπηρεσιών της Π.Ε Ηλείας, από τις οποίες μάλιστα έχουν ενημερωθεί όλοι οι Δήμοι και οι Υπηρεσίες τους, καθώς και οι ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργου και υδροφόρων, προκειμένου να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, ενώ δόθηκαν και οι απαραίτητες οδηγίες για τη μέγιστη κατά το δυνατό αξιοποίηση της βοηθείας που μπορούν να προσφέρουν στο έργο του Π.Σ κατά την ώρα των συμβάντων. Παράλληλα ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας για την πραγματοποίηση αυξημένων περιπολιών σε διάφορες περιοχές του Νομού και την περιφρούρηση της οδηγίας για απαγόρευση της εισόδου οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε δασικές περιοχές και άλση. Τονίστηκε δε η ανάγκη για διαρκή ενημέρωση και συστάσεις προς τους πολίτες, να αποφεύγουν εργασίες καθώς και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Ενδεικτικά, απαγορεύεται η χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών κ.α. Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Περισσότερα Νέα