Σύσκεψη με πρωτοβουλία Β. Γιαννόπουλου, για αποστραγγιστικό δίκτυο ΓΟΕΒ – ΤΟΕΒ στη Μυρσίνη

24 Ιουλίου - 19:10 Τοπικά

   Η εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εντοπίζονται στο αποστραγγιστικό δίκτυο της περιοχής της Μυρσίνης, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, σήμερα, Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, για την προστασία των καλλιεργειών, από  πλημμυρικά φαινόμενα.

   Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του κ.Γιαννόπουλου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο, και συμμετείχαν η Διευθύντρια Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ηλείας Νάνσυ Παναγιωτούλου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δομών και Περιβάλλοντος Π.Ε Ηλείας Φώτης Χριστοδουλόπουλος καθώς και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιολόγος. Μάλιστα ο κ. Γιαννόπουλος και οι Yπηρεσίες της Π.Ε. Ηλείας, βρίσκονται σε διαρκή και στενή συνεργασία με τον κ. Παλαιολόγο, στο πλαίσιο των διευρυμένων εργασιών καθαρισμού και παρεμβάσεων που εκτελούνται από την Π.Ε. Ηλείας στην περιοχή του Κάμπου, προληπτικά, για την προστασία των καλλιεργειών από πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και κατασταλτικά, όταν έχει χρειαστεί.

Τα κατασκευαστικά προβλήματα και οι λύσεις

   Η λειτουργία του αποστραγγιστικού δικτύου της περιοχής, τόσο του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού όσο και του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, εμφανίζει σημαντικές δυσλειτουργίες λόγω σοβαρών κακοτεχνιών από κατασκευής του – προ 50ετιάς σχεδόν – με συνέπεια, σε κάθε έντονη βροχόπτωση να πλημμυρίζουν οι παρακείμενες στην Αποστραγγιστική Τάφρο Τ17 (ή αλλιώς Ανισάτος ποταμός) καλλιέργειες, στο ύψος του «παραλλάγγαδου».

   Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο έχει απασχολήσει έντονα την Περιφερειακή Αρχή, και μάλιστα, παρά το γεγονός ότι, το τελευταίο εξάμηνο έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού σε ποταμούς, χειμμάρους και υδατορέμματα, τα προβλήματα στην συγκεκριμένη περιοχή, επιμένουν. Με τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών δε, μολονότι όλα τα αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης λειτούργησαν αποτελεσματικά, στην περιοχή της Μυρσίνης σημειώθηκαν και πάλι πλημμυρικά φαινόμενα.

   Κατά την διάρκεια της σύσκεψης που προκάλεσε ο κ. Γιαννόπουλος, εξετάστηκε συνολικά η συμπεριφορά του αποστραγγιστικού δικτύου της περιοχής, με τη “βοήθεια” του αντίστοιχου χάρτη, ενώ τέθηκαν προτάσεις και συζητήθηκαν πιθανές λύσεις, που μπορούν να αποσυμφορήσουν σημαντικά την κατάσταση θωρακίζοντας τις παρόχθιες εκτάσεις και καλλιέργειες των παραγωγών της περιοχής.

   Εντός των επόμενων ημερών θα πραγματοποιηθεί αυτοψία στην περιοχή, προκειμένου να δρομολογηθούν οι ενέργειες που απαιτούνται, οι οποίες θα δώσουν λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους αγρότες της Μυρσίνης και της ευρύτερης περιοχής.

Περισσότερα Νέα