Σύσκεψη μελών Δ.Σ Εμπορικού συλλόγου με τη συμμετοχή του Σωματείου Εμπορουπαλλήλων

24 Ιουλίου - 16:20 Τοπικά

Την Τετάρτη 16/12/2020 πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, σύσκεψη των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου με την συμμετοχή της Προέδρου των Εμποροϋπαλλήλων και Αντιπροέδρου του Εργατικού Κέντρου Πύργου κ. Ζούπη.

Στην συζήτηση τέθηκαν τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις και συνολικά στην επιχειρηματικότητα λόγω των προβλημάτων που προέρχονται από την πανδημία του Covid 19.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την ανάγκη να υπάρξει ένα άνοιγμα της αγοράς με κανόνες υγιεινής, ασφάλειας αλλά και λειτουργίας,  τέτοιους που να μπορεί η μικρή εμπορική επιχείρηση να λειτουργήσει, ο μικρός έμπορος και επιχειρηματίας να κάνει την δουλειά του και το καταναλωτικό κοινό να εξυπηρετηθεί, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος της δημόσιας υγείας.

Επίσης, υπήρξε σύμπνοια απόψεων για το ότι η διαδικασία πωλήσεων που έχει επιβληθεί από την Κυβέρνηση, το click away, είναι τέτοια που δεν αφήνει δυνατότητες στις μικρές επιχειρήσεις  να εργαστούν, ενώ οι συμμετέχοντες  εξέφρασαν την βούλησή τους για διεύρυνση των δράσεων τους, στοχεύοντας στην ασφαλή και άμεση επαναλειτουργία της αγοράς.

Από την πλευρά της η κ. Ζούπη τοποθετήθηκε ως εξής:

‘’ Οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα και οι Εμποροϋπάλληλοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εύρεσης εργασίας από την στιγμή που η πανδημία δημιουργεί κλείσιμο των μεσαίων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

ΕΑΝ δεν υπάρχουν επιχειρήσεις πως θα υπάρχει ιδιωτικός υπάλληλος? 

Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα την άσχημη κατάσταση της πανδημίας, δεν μπορεί όμως να λειτουργούν καταστήματα μεγάλα με προσέλευση πολύ κόσμου(super market) και τα μικρά καταστήματα που όλη την ημέρα (και χωρίς την πανδημία) μπαίνουν 10 άτομα να μεταφέρουν το βαρύ φορτίο του covid .

Εάν ισχύει για τα μικρά καταστήματα, στα μεγάλα τι ποσοστό φορτίου μεταφέρεται ?

Επειδή αυτά είναι προβλήματα για επαΐοντες εμείς ζητούμε από κάθε αρμόδιο υπουργείο να δώσει λύση πριν η ανεργία, η φτώχεια, η ανέχεια, η παραβατικότητα λάβει πρωταρχική θέση αντί  της ευμάρειας.

Ο εμπορικός κόσμος και ο ιδιωτικός υπάλληλος είναι και ήταν πάντα η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Μην απαξιώνει κανείς τον ιδιωτικό τομέα.

Ανάπτυξη θα έρθει με θέσεις εργασίας και όχι με κατάλυση των πάντων. ‘’

Τέλος, αποφασίσθηκε η άμεση συνεργασία επιχειρήσεων και ιδιωτικών υπαλλήλων μέσω των εκπροσώπων τους, έτσι ώστε, και τώρα αλλά και μετά το πέρας της πανδημίας, η αγορά να λειτουργεί όσο το δυνατόν περισσότερο αποτελεσματικά.

        Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γενικός Γραμματέας

    Ηλίας Ξανθούλης                                                 Νίκος Σκορδαλής

Περισσότερα Νέα