Σύσκεψη στο Δήμο Πύργου για την παραβατικότητα στην είσοδο της πόλης

24 Ιουλίου - 17:12 Τοπικά

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πύργου για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας που εμφανίζεται στην είσοδο της πόλης. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή και συμμετοχή από την Αντιδήμαρχο την κα Αγγελακοπούλου, τον Γενικό Γραμματέα τον κ. Αντύπα, με τον Διευθυντή της κοινωνικής υπηρεσίας κ. Κουλούκη και με την κ. Κωστοπούλου που είναι τμηματάρχης της ίδια υπηρεσίας,

Δηλώσεις Δημάρχου κ. Λιατσή:

“Δεν ήταν δυνατόν τον Δήμο να μην τον απασχολήσει η παραβατική συμπεριφορά. Καθημερινά διαπιστώνεται και πιστοποιείται από την αστυνομία από πλευράς κάποιον μικρών παιδιών που βρίσκονται στην είσοδο της πόλης μας και που εκδηλώθηκαν με τα σπασμένα μάρμαρα και τόσα άλλα που καθημερινά καταγγέλλονται.

Για αυτό κάναμε μία σύσκεψη με την Αντιδήμαρχο την κα Αγγελακοπούλου, τον Γενικό Γραμματέα τον κ. Αντύπα, με τον Διευθυντή της κοινωνικής υπηρεσίας κ. Κουλούκη και με την κ. Κωστοπούλου που είναι τμηματάρχης της ίδια υπηρεσίας,  για να δούμε την ουσία των πραγμάτων αλλά επιπλέον να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την συνεργασία και με δύο άλλες υπηρεσίες που έχουν σχέση με την περιφέρεια κυρίως και με την κοινωνική υπηρεσία που έχει σχέση με την επιμέλεια των ανηλίκων  ούτως ώστε τις επόμενες μέρες να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα που ενδεχομένως σύμφωνα με την άποψη του διευθυντή της αστυνομίας του ταξίαρχου κ, Στεφανόπουλου θα μπορούσαν ενδεχομένως να υποβοηθήσουν το έργο της αστυνομίας το οποίο μέσα από το έγγραφο φαίνεται ότι έχει κάνει προσαγωγές.

Υπάρχουν πολλά παιδιά που είναι χωρίς κηδεμόνα από διάφορες αιτίες και αν κάπου πρέπει το σύνολο των κοινωνικών δομών της πολιτείας να σκύψει είναι σε αυτόν τον τομέα. Άλλως δεν θα μπορέσουμε να έχουμε αποτέλεσμα

Πιστεύω ότι θα πρέπει τα κτήρια που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από την είσοδο της πόλης και ανήκουν στην ΣΚΟΣ, θα κάνουμε και έγγραφο προς την κατεύθυνση αυτή και ότι άλλο νομικά μπορούμε να κάνουμε να τα κλείσουν. Είναι ένα μεγάλο οικόπεδο μέσα στην πόλη μας που ουσιαστικά το οποίο ανήκει κατά κυριότητα στην ΣΚΟΣ  και θα έπρεπε να είναι φραγμένο.

 θα πρέπει να περιφρουρήσουμε όλο το χώρο γύρω εκεί ώστε η αστυνόμευση να είναι πιο αποτελεσματική.

Εκείνο που έχει σημασία και αποφασίστηκε μετά την σύσκεψη που κάναμε είναι ότι ο δήμος δεν γυρίζει την πλάτη  στο πρόβλημα απεναντίας στους αρμόδιους,  και δεν μπορούμε εμείς που μας χαρακτηρίζουν αρμοδίους να πούμε ότι είναι άλλοι αρμόδιοι, στους συναρμόδιους λοιπόν να βρούμε ο καθένας τι μπορεί να κάνει , εμείς όλες τις δυνατότητες του δήμου θα τις καταθέσουμε.

Δε υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποια δυνατότητα σε αυτόν τον τομέα που να μην χρησιμοποιηθεί, διότι έχει κορυφωθεί το πρόβλημα.

Η αγανάκτηση των συμπολιτών μας είναι μεγάλη και ο κίνδυνος για τους διερχόμενους έχει πλέον πιστοποιηθεί με διάφορους τρόπους.”

Δηλώσεις Γενικού Γραμματέα κ. Αντύπα:

“Η δημοτική αρχή διαχρονικά έχει δείξει ότι στο συγκεκριμένο πρόβλημα δεν κωφεύει .

Το ιατροκοινωνικό κέντρο στήριξης ευπαθώς ομάδων και ΡΟΜΑ έχει δείξει ουσιαστικά αποτελέσματα όλα τα προηγούμενα χρόνια, και φέτος με την ένταξή τους στο κέντρο κοινότητας πύργου συνεχίζει την λειτουργία του να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη όλων μας όχι μόνο των φορέων αλλά και των πολιτών.

Το πρόβλημα υπάρχει, δεν το αγνοούμε, απεναντίας το έχουμε εστιάσει τόσο στο μέγεθός του όσο και στον τρόπο αντιμετώπισής του .

Η δημοτική αρχή πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μπορεί να σηκώσει πέρα από το βάρος που της αναλογεί στο συγκεκριμένο πρόβλημα και για αυτό θα επιδιώξουμε άμεσα συνάντηση  με σκοπό να καταθέσουμε τις προτάσεις που ήδη έχουμε επεξεργαστεί προς άλλους συναρμόδιους φορείς. Σύντομα θα λάβουμε και πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της οριστικής αντιμετώπισης του προβλήματος .”

Περισσότερα Νέα