Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο, για τη μεταφορά μαθητών της Π.Ε Ηλείας, σχ. έτους 2022-23

24 Ιουλίου - 19:34 Τοπικά

   Ο συντονισμός των ενεργειών για την προετοιμασία του έργου της μεταφοράς μαθητών της επόμενης σχολικής χρονιάς 2022-2023, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου 2022, στο Διοικητήριο στον Πύργο.

   Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν η Διευθύντρια Διοικητικού – Οικονομικού Σωτηρία Νικολάου, ο Διευθυντής Ανάπτυξης Αριστομένης Μανιάτης, ο Προϊστάμενος Τμ. Παιδείας Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Προϊστάμενος Τμ. Προμηθειών Δημήτρης Ντοάς, ο κ. Γιαννόπουλος ζήτησε και έλαβε ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη διενέργεια του νέου διαγωνισμού για τη μεταφορά των μαθητών. Τόσο οι Διευθυντές όσο και οι Προϊστάμενοι των συναρμόδιων Υπηρεσιών και Τμημάτων, εξήγησαν ότι οι εργασίες προετοιμασίας έχουν κυλήσει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Ειδικότερα, εντός των επόμενων ημερών, το Τμήμα Παιδείας ολοκληρώνει τον σχεδιασμό για το έργο της  μεταφοράς, και ακολούθως το Τμήμα Προμηθειών θα προχωρήσει στην προκήρυξη του νέου διαγωνισμού, για το σχολικό έτος 2022-2023. Επιπρόσθετα, επισημάνθηκε πως, με αφορμή τις μεγάλες ανατιμήσεις που έχουν σημειωθεί στα καύσιμα, βρίσκεται υπό επεξεργασία – για το νέο διαγωνισμό – η αναπροσαρμογή του ύψους της αποζημίωσης ανά χιλιόμετρο, σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο και βάσει της διαμορφωθείσας τιμής των καυσίμων,  προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα που ανέκυψε το προηγούμενο διάστημα.

   Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνέπεια και την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στον σχεδιασμό ενός τόσο σημαντικού έργου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι, δεδομένου ότι πρόκειται για νέο διαγωνισμό, στόχος είναι η μεταφορά να ξεκινήσει αμέσως με το πρώτο κουδούνι, χωρίς καμία καθυστέρηση και ταλαιπωρία για τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Περισσότερα Νέα