Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο, για την καταγραφή ζημιών στις πυρόπληκτες περιοχές

24 Ιουλίου - 19:26 Τοπικά

   Υπηρεσιακή σύσκεψη με Διευθυντές και Προϊσταμένους Διευθύνσεων και Τμημάτων, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, σήμερα Παρασκευή 29 Αυγούστου 2022, για τον συντονισμό των δράσεων της Π.Ε Ηλείας, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών στις πυρόπληκτες περιοχές.

   Στην σύσκεψη υπό τον κ. Γιαννόπουλο, συμμετείχαν ο Περιφερειακός Συντονιστής Κρατικής Αρωγής για την Π.Ε Ηλείας Κώστας Μπαλκάμος, ο Διευθυντής  Ανάπτυξης Αριστομένης Μανιάτης και η Διευθύντρια ΔΑΟΚ Παναγιώτα Σπυροπούλου, όπου δόθηκαν οι απαιτούμενες διευκρινήσεις και οδηγίες ώστε να ξεκινήσει η συγκέντρωση των αιτήσεων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, προκειμένου να αποσταλούν στην Επιτροπή Κρατικής Αρωγής για να πραγματοποιήσει  την εκτίμηση και την καταγραφή των ζημιών, για την αποζημίωσή τους.

   Ειδικότερα, η πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων, αφορά τους πληγέντες αγρότες και επιχειρηματίες στις πυρόπληκτες Τ.Κ της Δ.Ε Πηνείας του Δήμου Ήλιδας, της Δ.Ε Ιάρδανου του Δήμου Πύργου και της Δ.Ε Κρεστένων του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στις 3, 5, 21 και 24 Ιουλίου 2022, έως και τον πλήρη έλεγχο τους από την Π.Υ.

Πληροφορίες και αιτήσεις

   Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων/καταστημάτων που έχουν υποστεί ζημιές θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ηλείας (Μανωλοπούλου 47, 5ος όροφος), καθημερινά από τις 8:00 έως τις 14:00. Πληροφορίες στα τηλ: 2621360572 και 2621360597 – Περ. Συντονιστής Π.Ε Ηλείας Κων. Μπαλκάμος.

   Στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Ηλείας μπορούν να απευθύνονται οι παραγωγοί για ζημιές που αφορούν σε αγροτικά μηχανήματα (τρακτέρ, αγροτικά εργαλεία, αντλητικές εγκαταστάσεις-μοτέρ κλπ), μεταποιητικά προϊόντα (π.χ λάδι), γεωργικά φάρμακα, λιπάσματα και αγροτικές περιφράξεις. Πληροφορίες στην ΔΑΟΚ Π.Ε Ηλείας (Μανωλοπούλου 47, 1ος όροφος), καθημερινά από τις 8:00 έως τις 14:00 και στα τηλ: 2621360149 – Συντονίστρια Επιτροπών, Παναγιώτα Σπυροπούλου και 2621360130Ιωάννα Κούτρα.

  Διευκρινίζεται ότι, ζημιές που αφορούν σε καλλιέργειες (π.χ ελαιώνες), θερμοκήπια, στάβλους και αγροτικές αποθήκες θα πρέπει να δηλώνονται στον ΕΛΓΑ.

Περισσότερα Νέα