Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο για τα μέτρα προστασίας από τον Covid -19

24 Ιουλίου - 16:24 Τοπικά

   Ενημερωτική σύσκεψη για την ανάγκη πιστής εφαρμογής των μέτρων πρόληψης και προστασίας, και την εντατικοποίηση των ελέγχων, με στόχο την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

   Η σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ηλείας, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας, Εμπορικών Συλλόγων μεγάλων δήμων του νομού και της προσωρινής διοίκησης του Συλλόγου Εστίασης «Διόνυσος» Πύργου, πραγματοποιήθηκε λόγω της αναβάθμισης της Ηλείας, σε Επίπεδο 2 (επιτήρησης) στον Υγειονομικό Χάρτη Ασφάλειας για τον Covid – 19. Ήταν δε, συνέχεια της σύσκεψης των εκπροσώπων Υγειονομικών Υπηρεσιών των Π.Ε Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, στην Γενική Διεύθυνσης Υγείας της ΠΔΕ στην Πάτρα, σχετικά με την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων, που στόχο έχουν την περιχαράκωση της διασποράς του ιού.

   Ο κ. Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την ανταπόκριση και τους κάλεσε να ενημερώσουν τα μέλη τους για τα προβλεπόμενα μέτρα και την ανάγκη πιστής εφαρμογής τους, για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την περιφρούρηση όσων καταφέραμε ως νομός, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με μεγάλη προσπάθεια. «Κατανοώ τις όποιες δυσκολίες και ενδεχομένως την κόπωση που μπορεί να προκαλεί όλη αυτή η πολύμηνη κατάσταση, αλλά στην παρούσα φάση, είναι ο μόνος τρόπος να μειώσουμε τις πιθανότητες διασποράς του ιού και συνακόλουθα να μην επιτρέψουμε να διακοπεί κάθε επαγγελματική – οικονομική δραστηριότητα στο νομό», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος, γνωστοποιώντας πως η πιστή εφαρμογή όλων των παραπάνω θα διασφαλιστεί με την εντατικοποίηση των ελέγχων στο αμέσως επόμενο διάστημα σε εμπορικά καταστήματα, καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, μέσα μεταφοράς κ.α. Σχετικές οδηγίες για την τήρηση των μέτρων δόθηκαν και από την Διευθύντρια Υγείας της Π.Ε Ηλείας Πηνελόπη Σουδενιώτη. Κατά την διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκαν απορίες και αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος, ενώ οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία για την επικαιροποίηση των μέτρων, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του ΕΟΔΥ και της Επιτροπής Επιδημιολόγων, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων.

 

Περισσότερα Νέα