Συζήτηση Αν. Νικολακόπουλου με Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη για σημαντικά θέματα της Ηλείας

24 Ιουλίου - 16:21 Τοπικά

Ενδιαφέρουσα συζήτηση, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, είχε ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη πάνω σε ζητήματα που έχουν προκύψει από τις επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και σε ειδικότερα θέματα που αφορούν στο Νομό μας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα της ενίσχυσης των ιδιοκτητών των τουριστικών λεωφορείων και ευχαρίστησε τον κυβερνητικό παράγοντα για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα που του έθεσε για την αποζημίωση της συγκεκριμένης κατηγορίας επαγγελματιών, έτσι ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους μήνες που δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν εξαιτίας του covid – 19.

Πρόκειται, όπως είπε ο Ηλείος βουλευτής, για έναν κλάδο που έχει πληγεί «καθολικά» από τις επικρατούσες στο διάστημα αυτής της κρίσης συνθήκες και θα ήταν δίκαιο να ενταχθεί και αυτός σε παρόμοιο καθεστώς ενίσχυσης με εκείνο που ισχύει και για τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, κάτι που έγινε αντιληπτό και από τον κ. Θεοχάρη για να δρομολογηθούν έτσι οι σχετικές ρυθμίσεις.

Στα άλλα θέματα τουριστικής και κατ’ επέκταση και οικονομικής σημασίας για την περιοχή μας  οι δύο πολιτικοί άνδρες συμφώνησαν στη συνέχεια της συνεργασίας τους  για το Πάρκο Ολυμπιονικών ένα ζήτημα που βρίσκεται στα σημαντικά θέματα της «ατζέντας» και του Υπουργείου Τουρισμού αφού υπάρχει η θέληση και η πολιτική βούληση  να προχωρήσει και να υλοποιηθεί. Όπως μάλιστα δήλωσε ο κ. Νικολακόπουλος  το Πάρκο Ολυμπιονικών αποτελεί ήδη ένα «μεγάλο στοίχημα» για την περαιτέρω ανάδειξη του τόπου και πολύ περισσότερο για την ίδια την Αρχαία Ολυμπία και την παγκόσμια διάστασή της.

Συνεργασία επίσης θα έχουν και σε άλλα ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα στην Ηλεία, με δεδομένο ότι λόγω της πανδημίας προκύπτουν συνεχώς προβλήματα που αφορούν τόσο στο σήμερα όσο και στην «επόμενη ημέρα» της πανδημίας  και την ανάγκη για σύντομη επιστροφή και χωρίς πολλές παρενέργειες στην ανασυγκρότηση και κανονικότητα της τοπικής οικονομίας.

Περισσότερα Νέα