Τα μηνύματα του Περιφερειάρχη, Δημάρχων της Ηλείας, Αντιπεριφερειαρχών και Αντιδημάρχων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

24 Ιουλίου - 19:05 Τοπικά

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Στο μήνυμά του με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει τα εξής:

«Η Γη της Φλόγας τιμάει τα 202 χρόνια από την επανάσταση του 1821, υποκλίνεται στο ιστορικό της παρελθόν και τους προγόνους της, που έδωσαν τα πάντα “υπέρ πίστεως και πατρίδας”.

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί έναν φωτεινό φάρο που διδάσκει και καθοδηγεί. Δικό μας χρέος να μην λησμονήσουμε ποτέ τα ιστορικά μαθήματα. Να παραμείνουμε όρθιοι στα μετερίζια της ευθύνης για μία πατρίδα που με ενότητα των Ελλήνων θα γίνεται διαρκώς καλύτερη. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε, ότι δεν είμαστε “ιδιοκτήτες” αυτού του τόπου, αλλά “διαχειριστές” του για τις γενιές που έρχονται.

Χρόνια πολλά!»

 

ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ- ΜΗΝΥΜΑ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Υποδεχόμαστε την 25η Μαρτίου, την μεγάλη, διπλή γιορτή του Έθνους  με σεβασμό.

Μια ματιά στις σελίδες της Ιστορίας μας, σε ένα και μόνο συμπέρασμα οδηγεί: ότι μοιρασμένοι οι Έλληνες λύγισαν, ενώ ενωμένοι μεγαλούργησαν.

Τιμούμε την 25η Μαρτίου με σεμνότητα και με την περίσκεψη που φέρνει η περηφάνια.

Οι ήρωες του ’21 βρήκαν άξιους συνεχιστές, στην πολιτική, την οικονομία, την επιστήμη, την τέχνη, τον αθλητισμό.

Τιμούμε τους ήρωες, παραδειγματιζόμαστε από τον αγώνα τους και προσβλέπουμε με αισιοδοξία σε ένα καλύτερο και δημιουργικό μέλλον για την Ηλεία, για την Δυτική Ελλάδα, για τους ανθρώπους αυτού του ευλογημένου τόπου

Στην αυγή του τρίτου αιώνα ελεύθερης ζωής, οι Έλληνες κρατούν ψηλά το κεφάλι που σήκωσαν γενναία οι πρόγονοί τους.

Σήμερα οι προκλήσεις είναι διαφορετικές, όμως η αποφασιστικότητά μας παραμένει ίδια.

Χρόνια πολλά Ελλάδα μας!

Χρόνια πολλά Έλληνες, παντού στον κόσμο!

Μήνυμα Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου για την 25η Μαρτίου

Η Ελληνική Επανάσταση αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο και ορόσημο ηρωισμού, αγώνων ελευθερίας και εθνικής ανεξαρτησίας που δεν παύει να εμπνέει τις προσπάθειες όλων μας απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις. Μας διδάσκει το δρόμο του αγώνα και της ενότητας. Όλοι μαζί οι Έλληνες με μπροστάρηδες τους ήρωες της επανάστασης, με αυταπάρνηση έδωσαν το μεγάλο αγώνα και βγήκαν νικητές!

Συγχρόνως, για όλους τους ορθοδόξους χριστιανούς η 25η Μαρτίου συνδέεται με το ελπιδοφόρο και χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με το οποίο δόθηκε το έναυσμα για τη σωτηρία της ανθρώπινης ψυχής από τα δεσμά της αμαρτίας.

Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά για τον εορτασμό της μεγάλης Γιορτής της Ορθοδοξίας, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αλλά και της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, που αποτέλεσε την αφετηρία της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Χρόνια πολλά Ελλάδα

 

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΧΤΥΠΗ

Η 25η Μαρτίου είναι μεγάλη και διπλή γιορτή για το έθνος μας, είναι πηγή υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Το Έθνος μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας με τον αγώνα για την ελευθερία και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ο εορτασμός της εθνικής μας επετείου, αποτελεί μια ενθύμηση που εμπεριέχει πολλαπλούς συμβολισμούς.

Το μικρό αριθμητικά αλλά τεράστιο ψυχικά έθνος μας αποτίναξε τον ζυγό της δουλείας, διεκδίκησε, αγωνίστηκε, θυσιάστηκε, αλλά τελικά κατέκτησε την ανεξαρτησία του. Χάρη στη γενναιοψυχία των προγόνων μας, όλοι εμείς οι νεότεροι Έλληνες απολαμβάνουμε σήμερα τα αγαθά της ελευθερίας και της ειρήνης.

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί διαχρονικό σύμβολο και πηγή έμπνευσης για κάθε αγώνα για ελευθερία. Ο ελληνικός λαός πολέμησε για το όνειρο μιας ελεύθερης πατρίδας. Και πολέμησε σε έναν αγώνα άνισο, με αναρίθμητες απώλειες και θυσίες.

Ο Ελληνισμός τα κατάφερε και άλλαξε τη μοίρα του χάρη στην ενότητα και την ομοψυχία του, χάρη στην αποφασιστικότητα και την ηθική του συγκρότηση.

Έτσι λοιπόν, διατηρώντας στη συλλογική μας μνήμη διατηρούμε την πεποίθηση πως όλα στη ζωή μας είναι εφικτά αρκεί να υπάρχει θέληση, θάρρος, επιμονή και αντοχή στις δοκιμασίες.

Να ευχηθώ λοιπόν σε όλους τους συνδημότες μου, Χρόνια πολλά, με υγεία και ειρήνη!

Μαρίνος Ι. Αχτύπης

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΜΠΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821: “Πηγή έμπνευσης ο αγώνας των προγόνων”

Μήνυμα Δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης για την 25η Μαρτίου

25η Μαρτίου! Η Ελλάδα γιορτάζει την κορυφαία στιγμή της νεότερης ιστορίας της. Τιμά τον καθολικό ξεσηκωμό του γένους για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και την ανάκτηση της πολυπόθητης λευτεριάς.

Ημέρα ανάκλησης στη συλλογική μνήμη, του απαράμιλλου ηρωισμού, της αυτοθυσίας και της φιλοπατρίας των αγωνιστών του ‘21. Ένα εθνικό ορόσημο με παγκόσμια ακτινοβολία που ενέπνευσε πολλούς λαούς στον αγώνα του για ανεξαρτησία και Ελευθερία.

Ένας εθνικός φωτεινός Φάρος που νοηματοδοτεί ως τις μέρες μας τις έννοιες της Ελευθερίας, της Αξιοπρέπειας και της Δικαιοσύνης, έννοιες και αξίες που διακυβεύονται ακόμα και σήμερα.

25η Μαρτίου. Μαζί με την Εθνεγερσία, η Ορθοδοξία εορτάζει και το χαρμόσυνο άγγελμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με το οποίο δόθηκε το έναυσμα για τη σωτηρία της ανθρώπινης ψυχής από τα δεσμά της αμαρτίας!

Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας!

Χρόνια Πολλά στους Έλληνες, όπου γης!

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ιωάννης Λέντζας

Μήνυμα Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργου Γεωργιόπουλου για την Εθνική επέτειο

Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου 1821 είναι διαχρονικό και διδακτικό. Σε κάθε μεγάλη δοκιμασία, σε κάθε απρόκλητη απειλή, η χώρα μας πρέπει να στέκει με αποφασιστικότητα και τόλμη, προσηλωμένη στις αρχές και στις αξίες που σφυρηλάτησαν αιώνες τώρα την εθνική μας συνείδηση. Πάνω απ’ όλα, δεν πρέπει να λησμονούμε ένα βασικό αξίωμα: ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά, διχασμένοι είναι βέβαιο πως θα χάσουμε.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Περισσότερα Νέα