Τα σκουπίδια του Πύργου στην ΚΕΔΕ. Παρέμβαση Λιατσή για να ληθεί το πρόβλημα

24 Ιουλίου - 17:26 Τοπικά

Εκπροσωπώντας την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας (με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της) παρέστη σήμερα στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής.

Τον συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πύργου κ. Ανδριόλας.

Ο κ. Λιατσής έκανε σοβαρότατη παρέμβαση στην συνεδρίαση στην οποία παρευρίσκονταν δήμαρχοι και εκπρόσωποι των ΠΕΔ από όλη την Ελλάδα και αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση του Δήμου από πλευράς διαχείρισης απορριμμάτων και στην πολύ δύσκολη οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος. Είναι βέβαιο ότι τα δύο θέματα είναι αλληλένδετα, αφού ελλείψει χρημάτων η Δημοτική Αρχή είναι αδύνατον να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων που διογκώθηκε τα τελευταία χρόνια.

Ο Δήμαρχος Πύργου απέσπασε την στήριξη του προεδρείου της ΚΕΔΕ, και χαρακτηριστικά ο κύριος Πατούλης δήλωσε ότι πράγματι πρόκειται για μια μοναδική και συνάμα τραγική κατάσταση στον Δήμο του Πύργου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Λιατσής ήταν άκρως διεκδικητικός για τα χρήματα που έχουν παρακρατηθεί από πόρους του Δήμου και ζήτησε την άμεση επιστροφή τους.

Στην συνεδρίαση παρέστη επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ Δήμαρχος Πηνειού κ. Καστρινός ο οποίος στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων στήριξε τις θέσεις του κ. Λιατσή.

Μετά το τέλος και των υπόλοιπων τοποθετήσεων διεφάνη ότι η ΚΕΔΕ θα συμβάλει στις απαραίτητες ενέργειες για την υποστήριξη των αιτημάτων του Δήμου Πύργου.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης δόθηκε η ευκαιρία στον κ. Λιατσή να συνομιλήσει με διάφορους παράγοντες της ΚΕΔΕ.

Περισσότερα Νέα