Τα Σωματεία της Ηλείας τιμούν την επέτειο του Πολυτεχνείου – Συγκέντρωση το απόγευμα στον Πύργο

24 Ιουλίου - 19:17 Τοπικά

Χαιρετίζουμε και τιμάμε την 49η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου «ψωμί-παιδεία-ελευθερία», «έξω το ΝΑΤΟ». «έξω οι ΗΠΑ» είναι επίκαιρα όσο ποτέ γιατί παραμένουν αδικαίωτα.

Οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες, για αυτό ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτάει ιδιαίτερη σημασία.

Η παρακαταθήκη του αντιδικτατορικού αγώνα και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟϊκή, φασιστική δικτατορία και η αλύγιστη στάση χιλιάδων εκατοντάδων αγωνιστών εργαζομένων, νέων, γυναικών στις εξορίες και στα ξερονήσια, στα μπουντρούμια των φυλακών και στα βασανιστήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ, είναι ο οδηγός και η έμπνευση για το δικό μας κοινό βηματισμό και αγώνα.

Σήμερα μέσα από τους αγώνες μας, τις απεργίες και τις απεργιακές συγκεντρώσεις  τιμάμε τη λαϊκή εξέγερση ενάντια στο κύμα ακρίβειας και την ενεργειακή φτώχεια που τσακίζουν το λαϊκό εισόδημα, διεκδικούμε πραγματικές αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, δημόσια δωρεάν καθολική Υγεία και Παιδεία, ρεύμα καύσιμα και τρόφιμα φθηνά για το λαό , ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Συνεχίζουμε από τη πετυχημένη απεργιακή μας συγκέντρωση στις 9 Νοέμβρη, χαιρετίζουμε όσους συναδέλφους συμμετείχαν και ειδικά όσους έκαναν για πρώτη φορά το βήμα. Είδαμε με ικανοποίηση ότι με τις μαζικές, οργανωμένες και προσανατολισμένες κινητοποιήσεις μας μπαίνουν στον αγώνα νέες δυνάμεις και σωματεία, μπαίνουν σε κίνηση νέοι εργαζόμενοι.

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός στη δράση μας ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Κλιμακώνεται ο πόλεμος ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας, δυναμώνουν οι εκατέρωθεν απειλές ΗΠΑ – Ρωσίας για χρήση πυρηνικών όπλων, μεγαλώνει η απαράδεκτη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, η αποστολή όπλων στην Ουκρανία και στρατευμάτων σε άλλες χώρες, όλη η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο Νατοϊκό στρατόπεδο.

Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για :

 • Άμεση Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο. Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
 • Να σταματήσει η ελληνική επικράτεια και οι υποδομές της χώρας να μετατρέπονται σε «ορμητήρια πολέμου» και άρα πιθανούς στόχους σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις . Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Κανένας φαντάρος και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων.

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση στις 17 Νοέμβρη 2022 στη κεντρική πλατεία Πύργου στις 6 το απόγευμα, που διοργανώνουν τα σωματεία:

 1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ
 2. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ
 3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥ, ΑΡΧ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ΖΑΧΑΡΩΣ
 4. ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ
 5. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
 6. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΥΡΓΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
 7. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΠΥΡΓΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
 8. ΣΕΠΕ ΠΥΡΓΟΥ-ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
 9. ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΥΡΓΟΥ μέλος της ΟΓΕ
 10. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
 11. ΕΔΟΠ ΔΕΗ  ΗΛΕΙΑΣ
 12. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΥΡΓΟΥ

 

Περισσότερα Νέα