Τα «Υπόγεια ρεύματα» ξεσήκωσαν το κοινό στο Κατάκολο!

24 Ιουλίου - 19:26 Τοπικά

Μια πολύ ξεχωριστή  μουσική βραδιά, ένα δυναμικό live, με τραγούδια που εμπεριέχουν τα δικά τους κοινωνικά μηνύματα, επιφύλαξαν στο κοινό, τα «Υπόγεια Ρεύματα», το θρυλικό μουσικό συγκρότημα που έχει γράψει την δική του ιστορία στην μουσική, το βράδυ του Σαββάτου στο Κατάκολο. Την συναυλία διοργάνωσε το  τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο των  φετινών καλοκαιρινών πολιτιστικών του εκδηλώσεων .

Το κοινό επιφύλαξε θερμή υποδοχή στο ανεπανάληπτο τρίο, τον Γρηγόρη Κλιούμη (φωνή & κιθάρα), τον Τάσο Πέππα (τύμπανα & φωνητικά) και τον Νίκο Γιούσεφ (μπάσο & φωνητικά), που με ένα  μεθυστικό κοκτέιλ που μόνο η ροκ μουσική με τον ηλεκτρικό ήχο  μπορεί να δημιουργήσει, ξεσήκωσαν το κοινό. Με ένα ηλεκτρικό σετ που περιελάμβανε τα νέα αλλά και τα παλιά αγαπημένα τους τραγούδια, τα «Υπόγεια Ρεύματα» έστησαν  τη δική τους γιορτή στο Κατάκολο, σε μια μουσική βραδιά, γεμάτη ένταση, ποίηση, ειλικρίνεια και συναισθήματα, αποδεικνύοντας ότι είναι και παραμένει ένα από  σημαντικότερα και πιο επίκαιρα συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής  σκηνής.

Με τραγούδια από τον δίσκο τους  «Η Γη που αφήνω» ( που  αποτελεί και την αποτύπωση αυτών των χρόνων και την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με αυτή τη σύνθεση της μπάντας) αλλά και αγαπημένα τραγούδια από τις συνεργασίες τους και τις διασκευές τραγουδιών μα και κομμάτια με πολλά κοινωνικά μηνύματα, αφού τα «Υπόγεια Ρεύματα» ήταν από τους πρώτους καλλιτέχνες και τραγουδοποιούς που έγραψαν τραγούδια κατά του Ναζισμού ή καταγγελτικά μετά την  δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Γι΄ αυτό και οι φαν τους, είναι συνήθως ένα πιο «ψαγμένο» κοινό που ενώνει μαζί με τα «Υπόγεια Ρεύματα» τη φωνή του απέναντι σε όσα θα ήθελε να πει και δεν έχει τρόπο!

Η μουσική σκηνή στήθηκε ακριβώς μπροστά από τα καταστήματα εστίασης στο λιμάνι του Κατακόλου, αφού όπως τόνισε και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, η Περιφέρεια, έχει έναν διπλό στόχο στις πολιτιστικές βραδιές που διοργανώνει, αφενός να ψυχαγωγήσει το κοινό και αφετέρου να ενισχύει την τοπική οικονομία και τον κλάδο της εστίασης, την αγορά που έχει υποφέρει τα δύο τελευταία χρόνια με την πανδημία. Άλλωστε μια μουσική βραδιά, στην καρδιά της αγοράς του Κατακόλου ήταν από μόνο του ένα μεγάλο μουσικό γεγονός και όταν αυτό το συγκρότημα είναι τα «Υπόγεια Ρεύματα», η δυναμική είναι ακόμα μεγαλύτερη!

Περισσότερα Νέα