Τάκης Αντωνακόπουλος: Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις της Δημοτικής Αρχής οδηγούν σε απώλεια μεγάλων έργων

24 Ιουλίου - 17:11 Τοπικά

Δύο και πλέον έτη λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής υπό τον Κο Λιατσή, έχουν περάσει χωρίς καμία προώθηση των διαδικασιών ωρίμανσης, δημοπράτησης και ολοκλήρωση άλλων έργων που βρίσκονται σε φάση εκτέλεσης. Τα έργα αυτά είχαν ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα ,ορισμένα εξ αυτών βρίσκονται στην φάση εκτέλεσης και άλλα είναι ώριμα στο στάδιο της δημοπράτησης.

Συγκεκριμένα:

 Θεματικό Πάρκο Ξυστρή

Η σημερινή Δημοτική Αρχή έδειξε πλήρη αδιαφορία, ουσιαστικά υπονόμευσε το έργο. Όψιμα, στην εκπνοή των προβλεπομένων από τους Ευρωπαικούς Κανονισμούς χρονικών προθεσμιών, αφυπνίσθηκε ο Δήμαρχος και έθεσε το ιστορικό δίλημμα της κατεδάφισης της καμινάδας του εργοστασίου.

Σκόπιμα δημιούργησαν αυτήν την εμπλοκή ,ώστε να μην ολοκληρωθεί το έργο.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι  τώρα έχει απορροφηθεί το 80% της χρηματοδότησης .Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και κινδυνεύει πλέον με απένταξη και βεβαίωση του εισπραχθέντος ποσού στον Δήμο.Απο τον Ιούνιο του έτους 2014 απρόσκοπτα το έργο μπορούσε να συνεχιστή έπειτα από ηλιμμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έγκριση της τροποποιητικής μελέτης

Συνολικός προυπολογισμός έργου 3.5εκ. ευρώ.

 

Παλαιό Μανωλοπούλειο Νοσοκομείο.

Από το Ταμείο αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων ΤΑΣ έχουν εγκριθεί 800.000ευρώ για την επισκευή και στατική ενίσχυση του παλαιού – διατηρητέου κτιρίου. Μέχρι το έτος 2014 είχαν απορροφηθεί από την προηγούμενη Δημοτική αρχή 350.000 ευρώ περίπου.

Έκτοτε δέν έγινε καμία κίνηση ΔΕΝ προχώρησε εδώ και  δυο χρόνια σε δημοπράτηση των υπολοίπων εργασιών ενώ υπάρχουν μελέτες και τα αντίστοιχα κονδύλια.

Άμεσα επιστρέφονται στο ΤΑΣ 450.000ευρώ γιατί έπρεπε το έργο να είχε δημοπρατηθεί έως το τέλος του 2016.Υπάρχει από την προηγούμενη δημοτική αρχή από το Κεντρικό Αρχαιολογικό συμβούλιο που προβλέπει την μετατροπή του συγκεκριμένου κτιρίου πολιτιστικό κέντρου που θα στεγάζονται διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Υπνωτήρια ΟΣΕ,Πλατεία ΣΠΚ.

Έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα του ΤΑΣ,με 200.000ευρώ. Δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία  δημοπράτησης ενώ το έργο είναι ώριμο.Άμεσα θα υπάρξει απώλεια του εν λόγω ποσού.

1ο Λύκειο Πύργου

Ενώ υπάρχει κατάλληλο οικοδομικά οικόπεδο,η παρούσα Δημοτική Αρχή,εφευρίσκει κωλύμματα χρήσης γής,συντελεστών δόμησης εκ του μη όντος.

Στόχος η αγορά άλλου οικοπέδου .

Έτσι χάθηκε και η τελευταία προθεσμία της προκήρυξης του Υπουργείου Παιδείας για ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα νέων σχολείων.

Με απόλυτη βεβαιότητα το οικόπεδο που υπάρχει για το 1ο Λύκειο, είναι κατάλληλο ,σύμφωνα με την εκτίμηση έμπειρων Τεχνικών αλλά και άλλων αντίστοιχων παραδειγμάτων.

Ν α τονιστεί ότι ο προυπολογισμός του έργου είναι 4εκ.ευρώ.

Ανάπλαση περιοχής Σκαφιδιάς –πεζογέφυρα LEADER.

Έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα Leader προυπολογισμού περίπου 250.000ευρώ, αφέθηκε στην τύχη του και δεν δημοπρατήθηκε, όλοι οι υπόλοιποι δήμοι της Ηλείας ,υλοποίησαν έργα στα πλαίσια του προηγούμενου Leader.Η Δημοτική Αρχή Πύργου το μεταφέρει στην  επόμενη προκήρυξη Leader με αβέβαιη την πορεία του έργου.

Tαμείο Μολυβιάτη

Ενώ πρέπει να διεκδικήσουμε  πολύ περισσότερα από αυτά που μας δίνουν, ο Δήμος Πύργου ,μόλις που ένταξε έργα ύψους 1.25εκ.ευρώ περίπου, στον συνολικό εγκεκριμένο από την Περιφέρεια προυπολογισμό για τον Δήμο Πύργου 3εκ.ευρώ.

Τα υπόλοιπα η Δημοτική Αρχή, θέλει να τα καλύψει με έργα πλακόστρωσης, όποιου τμήματος οδοποιίας έχει γλιτώσει από την μανία του κυβόλιθου.

Ενώ για αντιπλημμυρικά έργα ,που είναι άκρως απαραίτητα για την προστασία ευρύτερων περιοχών του αστικού χώρου της πόλης αλλά και του Νοσοκομείου Πύργου ουδεμία αναφορά γίνεται .Προτείναμε να ενταχθεί έτοιμη μελέτη στο πρόγραμμα Ταμείου Μολυβιάτη, όπου προβλέπονται αντιπλημμυρικά έργα ,αλλά δεν έτυχε στήριξης.

Επιμένουμε ότι ο Δήμος Πύργου και οι Δήμοι της Ηλείας δικαιούνται μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Μολυβιάτη. Να υπενθυμίσουμε ότι το Ταμείο καταργήθηκε ως Νομικό Πρόσωπο τον Νοέμβριο του 2011,με την ψήφιση στη Βουλή του προυπολογισμού του 2012.

Ως βουλευτής τότε ,ο επικεφαλής της παράταξής μας σήμερα είχε ψηφίσει ΟΧΙ ,σε αυτής την άδικη απόφαση. Δυστυχώς υπήρξαν πολλοί Ηλείοι Βουλευτές που ψήφισαν ΝΑΙ.

Αυτά για την Ιστορία, αλλά και την κρίση συμπεριφορών.

ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Δυστυχώς η σπατάλη συνεχίζεται, αφού στοιχίζει πανάκριβα στον δημότη η επεξεργασία στερεών απορριμμάτων.

Η διατυμπατιζόμενη λύση του προβλήματος έγκειται  στον ενταφιασμό  κατά πρωτόγονο περιβαντολλογικά τρόπο των σκουπιδιών στην Τριανταφυλιά.

Παράλληλα οι πολίτες πληρώνουν, ενδιάμεση της ενδιάμεσης λύσης, μέσω αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας τεχνολογίας

Υπάρχουν καταγγελίες εργαζομένων στην μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Τριανταφυλιά,που αναφέρουν το περιβαντολλογικό έγκλημα που συμβαίνει εκεί:

Υπάρχει η άρνηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να πληρώσει.

Και γεννάτε το ερώτημα, αυτούς που σήμερα εφαρμόζουν αυτόν τον παράνομο τρόπο διαχείρισης, γιατί δεν το έπρατταν τόσο καιρό και άφησαν την πόλη πνιγμένη στα σκουπίδια, να ρυπαίνετε και να απαξιώνεται?.

Εάν είχαν αναστολές φιλοπεριβαντολλογικές, αυτές ήταν προσωρινές και βάρυναν υπέρ του περιβάλλοντος και όχι υπέρ της Δημόσιας Υγείας?.

Άρα καταλαβαίνουν όλοι τι συνέβαινε  και τι συμβαίνει ακόμη.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ

Η μεταφορά χρημάτων από τις ΑΤΑ για τις πανάκριβες εργολαβίες μεταφοράς στερεών απορριμμάτων δεν επέτρεψαν να γίνει ουσιαστικά κανένα έργο αγροτικής οδοποιίας.

Έτσι κανένα έργο αγροτικής οδοποιίας δεν έχει γίνει.

Το αγροτικό οδικό δίκτυο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση ταλαιπωρόντας όλους τους συμπολίτες των τοπικών διαμερισμάτων.

ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

Είναι χαρακτηριστικό ότι καμία πρόταση δεν κατέθεσε ο Δήμος Πύργου όπως η προκήρυξη για έργα και δράσεις κοινωνικών δομών, η προκήρυξη που αφορούσε την ύπαρξη αδέσποτων ζώων κ.α. Επίσης είναι χαρακτηριστικό ο τι ο Δήμος Πύργου ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ από το δίκτυο δήμων του κυπαρισσιακού κόλπου που είχαν στόχο την ακύρωση του προεδρικό που διατάγματος που στραγγαλίζει αναπτυξιακά από το Πύργο έως την Κυπαρισσία.

Αυτό έγινε λόγω της γνωστής οσφυοκαμψίας του πολιτικά αδύναμου και ανήμπορου Δημάρχου απέναντι στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΜΩΝ

Ουσιαστικά μόνον η παράταξή μας αγωνίζεται για  Δημοκρατική Λειτουργία στον Δήμο και στα Νομικά του Πρόσωπα.

Ήδη μετά από επώνυμες πρωτοβουλίες μας,οι Ελεγκτικές Αρχές έχουν κινηθεί προς την θετική κατεύθυνση  με σκοπό την διόρθωση, των κακώς κειμένων και την επιβολή ποινών.

Η δικαιοσύνη έχει ανοίξει αυταπάγγελτα πολλές υποθέσεις ,μέσω των οποίων θα αποδειχθεί η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Εμείς πλέον έχουμε κάνει το χρέος μας.

Δεν πιστεύουμε στην  ποδοσφαιροποίηση του πολιτικού βίου και ούτε θα τροφοδοτήσουμε έναν κύκλο απολίτικης δημοσιογραφικής αντιπαράθεσης.

ΚΑΛΟΥΜΕ και τους συμπολίτες να ενταχθούν στον αγώνα κατά  της σπατάλης του δημοσίου χρήματος από την σημερινή Δημοτική Αρχή.

 Τους αφορά προσωπικά.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ – ΔΗΜΟΣ

Ως επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΣΑ» δηλώνει ότι:

 Θα είμαι  υποψήφιος Ανεξάρτητος Δήμαρχος στις εκλογές του 2019.

Η παράταξή μας δικαιώνετε καθημερινά.

Συστρατεύονται μαζί μας νέα στελέχη χωρίς μετατροπή της πολιτικής σε θέαμα χαμηλής ποιότητας, προχωρούμε με

 ΟΡΓΑΝΩΣΗ –ΣΧΕΔΙΟ- ΟΡΑΜΑ.

Στόχος μας η κινητοποίηση των δημιουργικών δυνάμεων στην τοπική κοινωνία.

ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ,ΝΕΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Πρέπει μέσα από διεργασίες του ΔΗΜΟΥ να ΘΕΜΕΛΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ της περιοχής

Περισσότερα Νέα