Τάκης Αντωνακόπουλος στη σύσκεψη για τον covid 19: «Οι επαγγελματίες πρέπει να προφυλάξουν τη Δημόσια Υγεία και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους»

24 Ιουλίου - 16:29 Τοπικά

  Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, με αντικείμενο την Πρόληψη, τον Περιορισμό της εξάπλωσης του COVID 19, καθώς και την εντατικοποίηση των ελέγχων κυρίως σε επιχειρήσεις και ιδιαίτερα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

  Ο Δήμαρχος Πύργου ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια αυξητική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού σε όλη τη χώρα. Για το λόγο αυτό, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  πρέπει να συμμορφωθούν με το κανονιστικό πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του COVID 19 . Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπονται συναθροίσεις και φαινόμενα συγχρωτισμού. Είναι απαραίτητη η τήρηση αποστάσεων στην ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων καθώς και η εφαρμογή, όλων των μέτρων πρόληψης από το προσωπικό των επιχειρήσεων.

   Οι υπηρεσίες του Δήμου θα εντατικοποιήσουν τους ελέγχους μέρα και νύχτα και όπου υπάρχουν παραβάσεις, θα εφαρμόζεται άμεσα, η επιβολή προστίμων, τα οποία είναι εξοντωτικά και απειλούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα καταστήματος της πόλης μας, στο οποίο καταλογίστηκε εξοντωτικό πρόστιμο και σφράγιση του, πριν από λίγες μέρες.

 Ο Τάκης Αντωνακόπουλος τόνισε: « πως οι επαγγελματίες προστατεύοντας την Υγεία των Πολιτών, προστατεύουν την επιχείρηση τους. Δεν θα υπάρξει άλλη ανοχή και πλέον θα εφαρμοστεί η νομοθεσία, που προβλέπεται στις περιπτώσεις που δεν ακολουθούνται τα μέτρα της Επιστημονικής Κοινότητας για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού. Μέλημα όλων μας, είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας.»

  Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Μαρίνης Αχτύπης (Υπεύθυνος Δημοτικής Αστυνομίας) , ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Κοτσώνης, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου που έχει συσταθεί από το Δήμο Πύργου.

Περισσότερα Νέα