Τάκης Αντωνακόπουλος: Στηρίζω ανεπιφύλακτα την αγωνιώδη προσπάθεια των καταστημάτων εστίασης

24 Ιουλίου - 16:36 Τοπικά

   Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος παραβρέθηκε στην συγκέντρωση των επαγγελματιών της εστίασης και των συναφών επαγγελμάτων,  το απόγευμα της Παρασκευής, στο Πύργο.

  Ο Δήμαρχος Πύργου μεταξύ άλλων δήλωσε :  «Στηρίζω ανεπιφύλακτα την αγωνιώδη προσπάθεια των ιδιοκτητών επιχειρηματιών και του προσωπικού που εργάζεται στα καταστήματα ψυχαγωγίας, εστίασης και συναφών κλάδων, στον αγώνα τους να κρατήσουν αυτές τις επιχειρήσεις ζωντανές  ως έσχατο μέσο διεκδίκησης, σε μια πρωτόγνωρη ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία του Πύργου. Οι επαγγελματίες έλαβαν την απόφαση που εκφράζει όλη αυτή την τάξη, να κλείσουν τα καταστήματα τους επ’ αόριστο, τα οποία ούτως ή άλλως, η σημερινή τους λειτουργία βρίσκεται σε αρνητικό οικονομικό ισοζύγιο. Κλείνουν τα καταστήματα – κάτι που υποστήριξα και εγώ- γιατί ο Πύργος και η Ηλεία, είναι η πλέον πληττόμενη περιοχή από αυτή την επιδημία .

   Εδώ και εβδομάδες η αγορά στενάζει. Ο κόσμος φοβάται και προσέχει. Τηρεί τα μέτρα πρόληψης   και προφύλαξης καθώς και τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. . Μιλήσαμε τις προηγούμενες μέρες για την ορθή τήρηση της καραντίνας από κάποιους λίγους ασυνείδητους, που εξακολουθούσαν να κυκλοφορούν ελεύθερα , αλλά και οι πολίτες, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την πανδημία του Νέου Κορονοϊού, ελαχιστοποιούν τις μετακινήσεις τους και παραμένουν στα σπίτια τους. Συνεπώς η πρώτη σειρά επαγγελματιών που “καταστρέφεται” είναι αυτή του κλάδου της εστίασης και των συναφών επαγγελμάτων. (καφενεία, ταβέρνες, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης κλπ)

  Χρειάζονται ξεχωριστά μέτρα για το Πύργο ,που αποτελεί το αστικό κέντρο, με την οικονομία να συνίσταται σε ανάλογη επιχειρηματικότητα.  Ενεργή ενίσχυση και όχι απλή τακτοποίηση οφειλών αλλά ακόμα και οριστική διαγραφή τους.

  “Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”  Άμεση χρηματοδότηση, επιχορήγηση επιδότηση, στήριξη των επιχειρήσεων . Στηρίζουμε το κλάδο στις αγωνιστικές του κινητοποιήσεις. , Δε θα επιτρέψουμε νέο Ταμείο Μολυβιάτη στην Ηλεία. Θα είμαστε παρόντες, αγωνιστικοί και δεν θα υποστείλουμε τη σημαία της διεκδίκησης.”

  Στη συγκέντρωση εκτός από τους άμεσα ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, έλαβαν μέρος και συμφώνησαν με τις απόψεις του Δημάρχου Πύργου, οι κ. Κ. Νικολούτσος και  Σ. Καννής από τις δημοτικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Περισσότερα Νέα