Τάκης Αντωνακόπουλος: Υποβόσκουσα ρατσιστική διάθεση στη πόλη από την αντιπολίτευση.

24 Ιουλίου - 16:31 Τοπικά

Λάβρος κατά της αντιπολίτευσης ηταν ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος στη χθεσινή συνέντευξη τύπου σχετικά με τη δημιουργία Δομής που θα φιλοξενεί μονογονεϊκές οικογένειες μεταναστών – προσφύγων στο χώρο του Μανωλοπούλειου.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση Υποβόσκουσα ρατσιστική διάθεση χαρακτηρίζοντάς τους «Οι πατριώτες των υφασμάτων» αναφέροντας χαρακτηριστικά:

« Το έφερα εντελώς αιφνιδιαστικά για να δω  την αυθόρμητη απάντηση και δυστυχώς έσπασε το περίβλημα ενός ψευτοδημοκρατικού προσωπείου. Η αλήθεια είναι ότι δεν είπαν όχι, αλλά να το συζητήσουμε άλλη φορά, όχι σήμερα, επειδή κατάλαβαν ότι είναι βαρύ το όχι. Οι πατριώτες των υφασμάτων του 2-3% που θεωρούν ότι είναι οι Ελληνάρες και οι υπόλοιποι  δεν είναι Έλληνες. Δυστυχώς η κατηφόρα τους οδήγησε σε αυτή την ομαδούλα, να υιοθετήσουν απόψεις και πρακτικές μιας πολύ μικρής, ασήμαντης και ακίνδυνης ομαδούλας. Όμως έτσι πρόσφεραν θέρμη στο αυγό του φιδιού, χωρίς να το καταλάβουν. Τώρα να σηκώσουμε τη σημαία ευκαιρίας της ακροδεξιάς μπας και κερδίσουμε κάτι.  Για το ίδιο θέμα όμως επί Μητροπολίτη ούτε  ψίθυρο δεν είπαν. Αλλά επειδή το κάναμε εισαγωγή στο Δ.Σ. για συζήτηση. Δεν το ξαναβάζω όμως θέμα, θα τους αφήσω μονίμως εκτεθιμένους , δεν θα τους δώσω την ευκαιρία επαναφοράς και διόρθωσης αυτής της απρέπειας απέναντι στο αξιακό απόθεμα της Ελλάδας, της πόλης και του δήμου».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Δομή που λειτουργεί ήδη στην Αγία Φιλοθέη κατηγορόντας και πάλι την αντιπολίτευση οτι τότε δεν αντέδρασε στη μεταφορά μονογονεϊκών οικογενειών στο συγκεκριμένο χώρο ενώ συνεχάρει το Μητροπολίτη γιατί για άλλη μια φορά  επέδειξε  ποια είναι η παιδεία ενός ηγέτη του χριστιανικού δόγματος.

«Σχετικά με τη δομή που λειτουργεί ο Μητροπολίτης για την οποία εγώ δεν διαφωνώ και μάλιστα τότε που γινόταν ο σκληρός αγώνας και με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων εδώ, είχα πει  ότι εγώ δεν είμαι εναντίον των μικρών δομών φιλοξενίας μητέρων μονογονεϊκών οικογενειών, κακοποιημένων γυναικών παιδιών.

Συγχαίρω το Μητροπολίτη για άλλη μια φορά που επέδειξε  ποια είναι η παιδεία ενός ηγέτη του χριστιανικού δόγματος και τότε προφανώς κάποιοι προφανώς οσφυοκάμπτες δεν μίλησαν , όχι από σεβασμό,  αλλά από υστεροβουλία διότι αν είναι ειλικρινείς στην πολιτική τους τοποθέτηση και την ιδεολογική, έπρεπε να  διαφωνήσουν από τότε. Γιατί δεν το έπραξαν λοιπόν τότε. Αλλά ούτε παραδειγματίστηκαν καθόλου, δηλαδή στη σκοτείνια της ψυχής τους που φαίνεται ότι υπάρχει, δεν έριξε καθόλου φως αυτή η λαμπρή πρωτοβουλία του σεβασμιωτάτου μας, που φάνηκε ότι ουδεμία επιπλοκή έχει στην ήρεμη ζωή της πόλης.

Το μόνο που έκανε ήταν να σηκώσει λίγο παραπάνω την κοινωνία μας εδώ και να δείξει ότι όπως δεν αντέδρασε κανένας γιατί δεν υπήρχαν υποκινητές, όπως υπάρχουν τώρα, οι οποίοι βάζουν μία παρεούλα, δήθεν να δημιουργήσουμε θέμα. Δεν υπήρξαν λοιπόν υποκινητές, όχι από σεβασμό αλλά από φόβο επειδή τώρα είναι αλλιώς οι συσχετισμοί, θεωρούν ότι προσχωρώντας  στις ακραίες απόψεις ενός ρατσισμού που υποβόσκει στις δηλώσεις τους.

Και δείτε ποιοι πανηγυρίζουν πιο πολύ, τι ιδεολογικοπολιτική καταβολή έχουν αυτοί που πανηγυρίζουν. Δεν σας προβληματίζει τίποτα αυτό; Αυτή είναι αυτοκαταστροφική συμπεριφορά.  ο κατήφορος είναι μεγάλος που μπορεί να ακολουθήσουν κάποιοι προκειμένου να μας κάνουν ζημιά.  Με μόνο κριτήριο το φόβο και την προβοκάτσια, είναι ντροπή πολιτισμική αυτό» ανέφερε σχετικά.

Τέλος ο  κος Αντωνακόπουλος θύμισε σε όλους οτι αυτός ήταν που μπήκε μπροστά ώστε να μη γίνει χοτ-σποτ 2000 μεταναστών ή προσφύγων στην περιοχή του Επιταλίου, με δυναμικούς αγώνες τόσο κλείνοντας την Ε.Ο όσο και  στα υπουργεία .

Περισσότερα Νέα