Τέλος στις αυθαιρεσίες στη χρήση κοινόχρηστων χώρων στο κέντρο του Πύργου. Δρομολογείται η λειτουργία των φαναριών

24 Ιουλίου - 17:06 Τοπικά

Με στόχο να μπει μια τάξη στη χρήση των κοινόχρηστων χώρων και γνωρίζει ο κάθε δημότης τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του θα δωθεί εντός των ημερών στη δημοσιότητα η νέα κανονιστική μελέτη για τους κοινόχρηστους χώρους στο Δήμο Πύργου.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Μεσσαλά.

Όπως τόνισε ο κ. Μεσσαλάς, μετά τη δημοσιοποίηση της μελέτης θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση για δέκα περίπου ημέρεςκαι θα κατατεθούν ενστάσεις και προτάσεις από τους ενδιαφερόμενους στην επιτροπή ποιότητας ζωής.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής επεσήμανε ότι ο Δήμος οφείλει να θέσει τους όρους στο πλαίσιο της νομιμότητας ώστε και οι επαγγελματίες να μπορούν  να δουλεύουν, αλλά και οι πολίτες να μην ενοχλούνται στη κίνηση στους κοινόχρηστους χώρους από τα τραπεζοκαθίσματα και τη μουσική των καταστημάτων.

Επίσης ο κ. Λιατσής αναφέρθηκε στην καθαριότητα που υπήρχε στην πόλη κατά τη διάρκεια των εορτών, η οποία θα συνεχιστεί, όπως και η ανακύκλωση.

Στη συνέχεια ο κ. Λιατσής αναφέρθηκε στο θέμα της κυκλοφορίας στην πόλη. Σημείωσε ότι στο ζήτημα των πάρκινγκ ήταν βελτιωμένη η κατάσταση και ότι οι πολίτες χρησιμοποίησαν το πάρκινγκ του 2ου Λυκείου. Όμως, για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού απαιτείται η λειτουργία των Φαναριών.

Τα φανάρια, η λειτουργία των οποίων δεν είναι αρμοδιότητας του δήμου, έχουν βλάβες, τους λείπουν οι πλακέτες, οι οποίες έχουν αφαιρεθεί όπως είπε ο κ. Λιατσής από άγνωστους, αλλά γνώστες της λειτουργίας των φαναριών. Ο Δήμος θα καταβάλει προσπάθεια για την επαναλειτουργία των φαναριών αλλά και την επέκτασή τους όπου χρειάζεται.

Περισσότερα Νέα