Θαλάσσιος τουρισμός και λιμάνια στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΕΒΕ Ηλείας Κ. Νικολούτσου με τον Γεν. Γραμματέα του Υπ. Ναυτιλίας Δ. Καλαματιανού

24 Ιουλίου - 17:02 Τοπικά

Τα θέματα της ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού της Ηλείας και ζητήματα των λιμανιών μας που έχουν σχέση με την θέση του Νομού μας στο πλαίσιο της λιμενικής πολιτικής της χώρας, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης του Γενικού Γραμματέα του Υπ. Ναυτιλίας Διονύση Καλαματιανού με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστα Νικολούτσο.

Ο Γενικός Γραμματέας κατά την παραμονή του στον Πύργο, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΒΕ Ηλείας και είχε μια πολύ καλή και ουσιαστική κουβέντα τόσο με τον κ. Νικολούτσο όσο και με συνεργάτες του Προέδρου του Επιμελητηρίου.

Όπως ήταν φυσικό και λόγω της πολιτικής ιδιότητας του κ. Καλαματιανού, δόθηκε πολύ μεγάλη σημασία στις δυνατότητες αλλά και στα περιθώρια περαιτέρω αξιοποίησης των λιμένων Κατακόλου και Κυλλήνης στον τουριστικό αλλά και επιχειρηματικό τομέα με στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας, παίρνοντας μάλιστα από τον κ. Νικολούτσο, ο Γενικός Γραμματέας, προτάσεις και θέσεις του Επιμελητηριακού Φορέα πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα.

Στο τραπέζι πάντως ετέθησαν και γενικότερα θέματα υποδομών, που σήμερα δυστυχώς στερείται η Ηλεία και επισημάνθηκε η ανάγκη για την δρομολόγηση και πίεση σε ορισμένες κατευθύνσεις παρεμβάσεων που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν επαγγελματίες και επιχειρήσεις του Τύπου.

Υπήρξε έτσι η διαβεβαίωση μιας πιο τακτικής συνεργασίας και ανταλλαγής θέσεων και απόψεων μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Υπ. Ναυτιλίας και του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Περισσότερα Νέα