Τι είπε ο Χρυσοχοΐδης στους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ – Τι ανέφερε για κτιριακό και Πατρών – Πύργου

24 Ιουλίου - 16:31 Τοπικά

Έμμεση αναφορά, χωρίς ωστόσο να εστιάσει στο πάγιο αίτημα Αξιωματικών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Πατρών, έκανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους το πρωί του Σαββάτου, στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο “Δημήτρης Τόφαλος” στα Μποζαΐικα. Παρών ήταν και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος γενικά στα κτιριακά ζητήμα (επισκευής – ανέγερσης) που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, απευθυνόμενος στους ενστόλους είπε πως εάν φέρεται έτοιμες μελέτες και παραχώρηση οικοπέδων για τα οποία δεν θα προκύπτουν πολεοδικές ή νομικές αρρυθμίες, έχουμε τη δυνατότητα της χρηματοδότησης. Στον Υπουργό ετέθη και το ζήτημα του κτιρίου, όπου στεγάζεται το Τμήμα Μεταγωγών Πάτρας, χώρος που δεν πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ: ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ

Στους διαρκείς ελέγχους και περιπολίες της Αστυνομίας στο Εθνικό οδικό δίκτυο της Πατρών – Πύργου, αναφέρθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να αποτραπούν τα τροχαία που έχουν κοστίσει πολλές ανθρώπινες ζωές. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αχαΐας, όπου σύμφωνα με τον Υπουργό καταγράφεται σημαντικός αριθμός θανατηφόρων τροχαίων.

Απευθυνόμενος στους Αξιωματικούς, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, κατέστησε σαφές πως θα πρέπει να βρισκόμαστε διαρκώς στο δρόμο με τεχνικά και φυσικά μέσα για την αποτροπή τροχαίων. Αναφερόμενος στην Πατρών – Πύργου, επεσήμανε πως κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Υποδομών το 2014, είχε εξαγγείλει το έργο της κατασκευής του νέου αυτοκινητοδρόμου, τονίζοντας πως δεν “προχώρησε”. για τους γνωστούς λόγους. Ο κ. Χρυσοχοΐδης εμφατικά τόνισε πως για όσο διάστημα χρειαστεί θα είμαστε παρόντες στους δρομους προκειμένου να αποτρέψουν την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

ΣΥΣΤΗΝΟΝΟΝΤΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

Τα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά αθλητικής βίας βρέθηκαν στο “κάδρο” του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος σύμφωνα με πληροροφορίες του tempo24.news, ανακοίνωσε από την Πάτρα πως σε κάθε υποδιεύθυνση Ασφάλειας θα συσταθούν ομάδες για την αντιμετώπιση κρουσμάτων αθλητικής βίας. Μάλιστα φέρεται να ανάφερε πως όσο “χτυπιέται” ο αντιεξουσιαστικός χώρος και η τρομοκρατία, φαίνεται πως καταγράφεται αυξητική τάση της αθλητικής βίας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επιπλέον τόνισε πως δεν υπάρχει καμία ανοχή σε κάθε είδους εγκληματικότητας και πως στόχος της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, είναι η παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Υπουργός και στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, όπου το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τα στοχεία καταγράφεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων. Μάλιστα φέρεται να προανήγγειλε πως και για τη αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζήτηματος, το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξουν σημαντικές πρωτοβουλίες, οι οποίες και θα ανακοινωθούν επισήμως.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης στις 14.30 θα προχωρήσει σε δηλώσεις στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.

https://tempo24.news/

Περισσότερα Νέα