Τι θα πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές από το «εισαγόμενο – Happy Hour» .

24 Ιουλίου - 17:17 Τοπικά

Σχετικά με το Happy hour που κάνει θραύση το καλοκαίρι,  σε πολλούς από τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας  μας ,  να σας ενημερώσω ότι: Το Happy Hour  για πρώτη φορά εφαρμόστηκε στην Νέα Υόρκη και η ονομασία του  σημαίνει «ευτυχισμένη ώρα»  .
Πρωτοξεκίνησε   από τα μαγαζιά εστίασης της Νέας Υόρκης , με διάρκεια μια ώρας συνήθως κατά τις  απογευματινές ώρες .( 5-6 μ.μ), όταν  οι  επιχειρηματίες της Νέας Υόρκης  αντιλήφθησαν ότι με αυτό το νέο σύστημα,  μπορούσαν να γεμίζουν τα καταστήματα τους   την ώρα   που είχαν μια «καθίζηση» στην επισκεψιμότητα από καταναλωτές  .
Εμείς φυσικά , οι πονηροί οι έλληνες  το αντιγράψαμε και το αλλάξαμε,  σε   Happy night  .
Τώρα ποια είναι η παγίδα  και τι θα πρέπει να προσέχει ο Καταναλωτής :
Όταν σε κάποιο τουριστικό κατάστημα  θα βλέπεις ταμπέλα με Happy Hour θα πρέπει οπωσδήποτε να βλέπεις  στον κατάλογο  την (νορμάλ)  τιμή  του ενός προϊόντος    .
Να ζητάς το Happy Hour μόνο όταν είσαι σίγουρος ότι το άλλο προϊόν είναι δωρεάν .
 Να είσαι σίγουρος ότι το προϊόν θα σερβιριστεί  όπως επιβάλλεται  και στην θερμοκρασία που πρέπει. Π.χ  Μια βαρελίσια μεγάλη κάνει νορμάλ τιμή 1,70 ευρώ εάν με Happy Hour κάνει 3,30 ευρώ τότε πληρώνεις κανονικά , δεν έχεις έκπτωση , και πίνεις μια μπύρα «ζεστή » , αφού στο Happy Hour έρχονται και τα δυο προϊόντα αμέσως .
Όσο για την ποιότητα , καλό θα είναι να «τσεκάρεις τον μπάρμαν»  γιατί μάλλον η βαρελίσια που θα πιεις,  μπορεί να είναι και « από μπουκάλι» .
Καλές Διακοπές
Φώτης Ν. Αλεξόπουλος
Γραμματέας ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος

Περισσότερα Νέα