Τηλεδιάσκεψη για τον ποδηλατικό τουρισμό στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

24 Ιουλίου - 16:25 Τοπικά

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με κεντρικό θέμα τον ποδηλατικό τουρισμό, δεδομένου ότι παρουσιάζει εκρηκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με την πρόταση που έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να ενταχθεί η διαδρομή Πάτρα – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία στο διευρωπαϊκό Δίκτυο ποδηλατοδρόμων, αλλά και για την ανάγκη να ενταχθούν και άλλες διαδρομές που θα συνδέουν και θα συνδυάζουν αρκετούς ακόμα προορισμούς στο σύνολο των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδος.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίωνας Ζαΐμης αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του ποδηλατικού τουρισμού τονίζοντας πως ο ποδηλατικός τουρισμός ωφελεί το περιβάλλον, την οικονομία και τις τουριστικές περιοχές να παραμένουν ζωντανές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Πρόκειται για οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη τη στιγμή που μόνο ο Ευρωπαϊκός Ποδηλατικός Τουρισμός εκτιμάται ετησίως στα 2.8 δισ. ευρώ σε ταξίδια και 25.6 εκατ. διανυκτερεύσεις, περίπου δηλαδή το 3% του συνόλου τουριστικών ταξιδιών των Ευρωπαίων».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο καθηγητής πολεοδομίας και συγκοινωνιακού σχεδιασμού Θάνος Βλαστός, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος Θύμιος Μπακογιάννης και η Γενική Γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου.

Περισσότερα Νέα