Τιμήθηκε ο Προστάτης των Ναυτικών στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Φραγκαπηδήματος

7 Δεκεμβρίου - 21:08 Τοπικά

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 τιμήθηκε ο Προστάτης των Ναυτικών στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Φραγκαπηδήματος και η Επέτειος των Νικηφόρων Ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων 1912 – 13.

Τελέσθηκε Θεία λειτουργία, μετά Αρτοκλασίας, και Δοξολογία χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτου Πατέρα Ρωμανού Καββαθά. Στις Νικηφόρες Ναυμαχίες αλλά και στην είσοδο του Αντιτορπιλικού Αδρίας στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας πριν από 80 χρόνια αναφέρθηκε ο συνεργάτης του Παραρτήματος καθηγητής φιλόλογος, ιστορικός Κος Γεώργιος Κουρκούτας.

Πραγματοποιήθηκε περιφορά της Ιερής εικόνας του Αγίου εντός της Ιεράς Μονής με την συμμετοχή πλήθους πιστών.

Τίμησαν με την παρουσία τους η Σημαιοφόρος (Ε) Σωτηρία Πετροπούλου Π.Ν. ως εκπρόσωπος του Διοικητού της ΣΕΤΤΗΛ, ο επικεφαλής της δημ. παράταξης “ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ” του Δήμου Πύργου Χάρης Μιχαλακόπουλος, οι π. Δήμαρχοι Ιάρδανου κ.κ. Κώστας Σαρακίνης και Τίμος Μπουφαρδέας, ο Πρόεδρος ΕΑΑΣ Ηλείας Λοχαγός ε.α. Αθανάσιος Τσιγκρέλης, εκπρόσωπος ΕΑΑΑ Σμήναρχος ε.α. Δημήτριος Λόλας, Πρόεδρος Αερολέσχης Πύργου Ταξίαρχος (Ι) ε.α. Θεόδωρος Γιαννακούλιας, Πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Νικόλαος Παναγιωτακόπουλος, Πρόεδρος Λάτρεις της θάλασσας Διονύσιος Αντωνόπουλος, Πρόεδρος Ηλείων Παράδοσης Κώστας Αθανασόπουλος, Πρόεδρος ΠΑΚ Ηλείας Πέτρος Μπηλιώνης.

Μετά το πέρας της περιφοράς της Ιερής Εικόνας του Αγίου Νικολάου από το Δ.Σ. του Παραρτήματος ΕΑΑΝ Ν. Ηλείας προσφέρθηκαν γλυκίσματα και καφές σε όλους τους παραβρισκόμενους.

Περισσότερα Νέα