Τιμητική εκδήλωση στην Γλύφα Βαρθολομιού για τον μισό αιώνα προσφοράς του π. Αθανασίου Μπράβου. Συγκίνηση και παρουσία των κατοίκων της περιοχής.

24 Ιουλίου - 17:16 Τοπικά

Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα και την συμμετοχή εκατοντάδων ενοριτών από την Γλύφα και την γύρω περιοχή τιμήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου13 Ιουνίου 2015 η άνω των 50 ετών Διακονία του ιερέως της περιοχής πατρός Αθανασίου Μπράβου. Η Εκδήλωση έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Γλύφας, τον Ναό που κτίστηκε και λειτούργησε  με την συνδρομή των οικογενειών των προσφυγικής καταγωγής κατοίκων της Γλύφας με την καθοδήγηση του τιμωμένου ιερέως.

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Διοργανωτής της εκδηλώσεως ήταν ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός σύλλογος Γλύφας «Η Αγία Μαρίνα» και την εισαγωγή έκανε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, που αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του πατρός Αθανασίου και την άψογη και γόνιμη συνεργασία που είχε μαζί του από την εποχή που ήταν ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως στην περιοχή. Ακολούθως χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Δήμου Πηνειού ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του Δήμου κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον π. Αθανάσιο για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

Με ένα εκτενές αφιέρωμα με ομιλία και παρουσίαση διαφανειών από την ποικίλη διακονία του π. Αθανασίου στην περιοχή της Γλύφας, μία διακονία που ξεκίνησε το 1963, αναφέρθηκε την ζωή και την μορφή του ιερέως ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης, ο καταγόμενος από την  Γλύφα καθηγητής κ. Νικόλαος Αντωνίου Δεμερτζής. Με φωτογραφίες που αντιστοιχούσαν σε στιγμές ζωής από τις παλαιότερες και τις νεότερες γενεές των κατοίκων του χωριού της Γλύφας, που προέρχονται από τους Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας,

Για τις δικές του αναμνήσεις από την γνωριμία του με τον πατέρα Αθανάσιο μίλησε σε σύντομη παρέμβαση του ο τ. Βουλευτής κ. Ανδρέας Μαρίνος και αναγνώσθηκε μήνυμα της τ. Βουλευτού κ. Δ. Αυγερινοπούλου,  ενώ στο τέλος ο δάσκαλος κ. Κώστας Λυκογιάννης, τ. Πρόεδρος του Μορφωτικού Εξωραϊστικού συλλόγου Γλύφας  ανέγνωσε σύντομο ευχαριστήριο μήνυμα του παρισταμένου ιερέως, ο οποίος ευχαρίστησε τον Θεό για την δύναμη που του έδωσε να υπηρετήσει τον Λαό αλλά και τον Μητροπολίτη Γερμανό, τους ενορίτες και όλους τους πιστούς.

ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΕΤΩΝ

Στο τέλος της εκδηλώσεως προσφέρθηκε τιμητική πλακέτα στον πατέρα Αθανάσιο από τον Μορφωτικό Εξωραϊστικό σύλλογο Γλύφας «Η Αγία Μαρίνα», αλλά και μία εικόνα του Χριστού μέσα σε κλίμα συγκίνησης. Ακολούθως ο Σύλλογος Γλύφας προσέφερε κέρασμα σε όλους τους παρευρεθέντες στο προαύλιο του Ναού. Το παρών έδωσαν και οι Ιεροκήρυκες  της Ιεράς Μητροπόλεως π. Δαμασκηνός Πετράκος και π. Φιλάρετος Σπανόπουλος, το μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Αντιπλοίαρχος ε.α.  κ. Τάσος Αράπογλου, ο Γραμματέας του Συνδέσμου Οπλιτών Ν. Ηλείας κ. Γεώργιος Κουρκούτας κ.ά.

Ο γεννημένος το 1929 στα Λυκούρια (Χελωνοσπηλιά) Καλαβρύτων πατήρ Αθανάσιος Μπράβος και από την Μεγάλη Εβδομάδα του  1963 υπηρετεί ως εφημέριος της Γλύφας μέχρι φέτος, το 2015, έχοντας συμπληρώσει 52 έτη συνεχούς Διακονίας. Στο χωριό δημιούργησε την δική του οικογένεια και στάθηκε δίπλα στους ενορίτες του στις καλές και τις κακές στιγμές. Επί δικής του περιόδου αναπτύχθηκε η Γλύφα, ένα χωριό που από την αρχή της ιδρύσεως του φιλοξένησε οικογένειες Ελλήνων προσφύγων από την Μικρά Ασία, την περιοχή της Σμύρνης και την Καππαδοκία κυρίως, τους οποίους ενίσχυσε με πολλούς τρόπους η παρουσία του πατρός Αθανασίου. Παράλληλα με δική του μερίμνα και την συνδρομή των εκκλησιαστικών συμβουλίων θεμελιώθηκε ο περικαλλής Ναός της Αγίας Μαρίνας και προωθήθηκαν έργα στο χωριό και στο γειτονικό Ιονικό χωριό της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Περισσότερα Νέα