Την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Βασιλόπουλος

24 Ιουλίου - 16:37 Τοπικά

Την  Γαλακτοκομική Σχολή, που  λειτουργεί στον Κατσικά Ιωαννίνων  και είναι η μοναδική σχολή τεχνιτών Τυροκομίας – Γαλακτοκομίας  της Ελλάδας, επισκέφθηκε το διήμερο 27- 28 Φεβρουαρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην ενημερωτική  ημερίδα  που πραγματοποιήθηκε στην Άρτα, στο πλαίσιο της Εταιρικής Σχέσης για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027, ο κ Βασιλόπουλος μετέβη στα Ιωάννινα, προκειμένου να επισκεφτεί στη Σχολή και να ενημερωθεί για τη λειτουργία της και τις δυνατότητες φοίτησης κτηνοτρόφων από την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και την Ηλεία.

Από το 1934 έως σήμερα η Σχολή  έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 2.000 τεχνίτες τυροκομίας, συμβάλλοντας στη μετεξέλιξη της ελληνικής γαλακτοκομίας από πρακτική σε σύγχρονη τυροκομία.  Το πρόγραμμα σπουδών είναι ιδιαίτερα πλούσιο,  με ολιστική γνώση και εξάσκηση και οι διετείς σπουδές παρέχονται εντελώς δωρεάν.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, στους μαθητές προσφέρονται αφενός θεωρητικά μαθήματα που καλύπτουν όλο το φάσμα του κλάδου της γαλακτοκομίας (και γενικότερα του κλάδου των τροφίμων) και αφετέρου διδάσκεται η διενέργεια όλων των απαραίτητων χημικών και μικροβιολογικών ελέγχων στο γάλα και τα παράγωγά του. Παράλληλα, εκπαιδεύονται στην παρασκευή όλων των τύπων τυριών και λοιπών γαλακτοκομικών προϊόντων (γιαούρτι, παγωτό, βούτυρο κ.λπ.).

Ο κ Βασιλόπουλος  επεσήμανε ότι θα πρέπει το έμψυχο δυναμικό που έχει επαγγελματικό  μέλλον στην κτηνοτροφία και  από τους τρείς νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να παρακολουθήσει μαθήματα από την Γαλακτοκομική Σχολή και πρόσθεσε: «Όταν έχεις αποκτήσει όλα εκείνα  τα εφόδια που σου παρέχει η Σχολή μόνο τότε  μπορείς να κάνεις το επόμενο επαγγελματικό  βήμα για την ένταξη στην αγορά και την  σύγχρονη τυροκομία.»

Περισσότερα Νέα