Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου το θρησκευτικό μνημόσυνο στην Χαβαρόβρυση του Δήμου Ήλιδας

24 Ιουλίου - 16:44 Τοπικά

Το Θρησκευτικό Μνημόσυνο για τους πεσόντες στην μάχη της Χαβαρόβρυσης θα τελεστεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 στις 11.00 π.μ. στην θέση Χαβαρόβρυση του Χαβαρίου του Δήμου Ήλιδας (επί της Επαρχιακής Οδού Αμαλιάδος – Σιμόπουλου), όπου βρίσκεται το Ηρώο και το εικονοστάσι για τους 33 άνδρες  του Αποσπάσματος του Ανθυπολοχαγού Ελευθερίου Παπανικολόπουλου .

Πρόκειται για εκδήλωση Μνήμης για τους νεκρούς άνδρες των Ενόπλων δυνάμεων ασφαλείας στην ενέδρα Κομμουνιστών ανταρτών  στην Χαβαρόβρυση Ηλείας στις 22 Οκτωβρίου 1947, θα τελεστεί την ερχόμενη Κυριακή για μία ακόμη χρονιά από συγγενείς και φίλους των πεσόντων.

Το Μνημόσυνο τελείται κάθε χρόνο, την προτελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, και παρευρίσκονται συγγενείς των πεσόντων τόσο από την Ηλεία όσο και από την Αττική, την Αχαΐα και την Αιγιάλεια, από όπου κατάγονταν πολλοί από τους οπλίτες του Αποσπάσματος του Ανθυπολοχαγού Ελευθερίου Παπανικολόπουλου. Το γεγονός τότε, το ταραγμένο 1947, αποτελούσε μία από τις πιο αιματηρές και τραγικές σελίδες της μεταπολεμικής Ηλείας και καταγράφηκε στον τότε Τύπο και την μνήμη δεκάδων Ηλείων πολιτών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΧΑΒΑΡΟΒΡΥΣΗΣ

11.00 Προσέλευση στο μνημείο

11.05 Τέλεση επιμνημοσύνου δεήσεως

11.15 Κατάθεση στεφάνων από τις οικογένειες και τους φίλους

11.20 Σύντομη αναφορά στο χρονικό των γεγονότων

11.30 Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ηρώων Εθνικός Ύμνος -Λήξη τελετής.

Περισσότερα Νέα