Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη με τις ευλογίες του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη η τελετή λήξης του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης!

24 Ιουλίου - 19:21 Τοπικά

Με τις ευλογίες του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου η τελετή λήξης του 11ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στην Κωνσταντινούπολη!

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης θα συμμετάσχει στο τετραήμερο περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δράσεων στην Κωνσταντινούπολη (Ζωγράφειο Λύκειο) και στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εορτασμού των εκπαιδευτικών, που κάθε χρόνο τιμάται στις 5 Οκτωβρίου, όπως καθιερώθηκε από την UNESCO το 1994. Οι εκδηλώσεις, που τελούν υπό την Αιγίδα της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ. κ. Βαρθολομαίου, θα υλοποιηθούν από 6 ως 9 Οκτωβρίου 2022 και έχουν τίτλο: «Ο Δάσκαλος, ο σιωπηλός εργάτης της παιδείας».

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Πέτρο Ανυφαντή και τον Γ.Γ. του Δήμου Κώστας Βαρβαρέσο θα επισκεφθούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου θα έχουν ακρόαση και ευλογία από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. κ. Βαρθολομαίο, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι.

Θα ακολουθήσει η πολιτιστική εκδήλωση του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης με την Μεικτή Χορωδία Μυρτουντίων στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Πολιτισμός και Περιβάλλον μέσα από την κλειδαρότρυπα του χρόνου» από την iris photography team, με παρουσίαση από τον φωτογράφο Σπύρο Βίτσο.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης θα συμμετάσχει στην ημερίδα με θέμα: «Ο Δάσκαλος, ο σιωπηλός εργάτης της παιδείας», που συνδιοργανώνουν τα Φροντιστήρια Βιωσιμότητας των Δήμων Νεάπολης-Συκεών, Νοτίου Πηλίου, Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πύργου, η Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών.

Περισσότερα Νέα