Την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων με το πρόγραμμα COVID 19 ζητά ο δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος: «Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων»

24 Ιουλίου - 19:34 Τοπικά

Με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Εσωτερικών ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ζητά την παράταση των συμβάσεων των 48 εργαζόμενων στον δήμο Πύργου που έχουν προσληφθεί με σχέση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. μέσω του προγράμματος Covid 19.

Όπως είναι γνωστό, έχει ήδη ανακοινωθεί η οριστική λήξη του προγράμματος για τις 31 Μαίου 2022.  Ο κ. Αντωνακόπουλος, προτείνει την παράταση αυτού έως την συμπλήρωση των 24 μηνών για τους εργαζόμενους.

«Ως δημοτική αρχή,  προτείνουμε στην κυβέρνηση την παράταση των συμβάσεων των εν λόγω εργαζομένων,  μέχρι τη συμπλήρωση των 24 μηνών, ώστε να μην υπάρχει θέμα δικαιώματος μονιμότητας, που εγείρει η κεντρική εξουσία» δηλώνει ο δήμαρχος Πύργου.

«Ουσιαστικά, μπορεί να αποσύρθηκαν πολλά μέτρα για τον covid 19 αλλά η πανδημία δεν τελείωσε. Επίσης οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν μέσω αυτού του προγράμματος, δεν είναι απομονωμένοι από την γενικότερη λειτουργία του Δήμου. Και μην ξεχνάμε ότι διανύουμε την αντιπυρική περίοδο, σε ένα καλοκαίρι που ουσιαστικά είναι το πρώτο μετά την πανδημία. Δεν γνωρίζουμε λοιπόν τις εξελίξεις και πρέπει να έχουμε προσωπικό.  Γι’ αυτό επιμένουμε στην παράταση των συμβάσεων.  Όλοι οι εργαζόμενοι προσέφεραν και μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν».

Περισσότερα Νέα