Το 1o Run Κατάκολο – Πύργος ήρθε για να μείνει!

24 Ιουλίου - 19:18 Τοπικά

Δυνατές συγκινήσεις και έντονα συναισθήματα χαράς που «γεννά» ο αθλητισμός βίωσαν εκατοντάδες αθλητές και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε το 1ο Run Κατάκολο – Πύργος. Μια πρωτόγνωρη, για την πόλη, αθλητική διοργάνωση που κατάφερε να συγκεντρώσει δρομείς όλων των ηλικιών από διάφορα μέρη της Ελλάδας και να κάνει τον Πύργο «πρωταγωνιστή» των αθλητικών δράσεων.

Το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, συνδιοργάνωσε ο Δήμος Πύργου με τους Αθλητικούς Συλλόγους “Γ.Σ Άθληση Πύργου” και “Α.Σ Αίολος” σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΠ, το Γραφείο Εθελοντισμού, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, καθώς και την υποστήριξη τοπικών φορέων και συλλόγων.

Η πρώτη εκκίνηση των 13 χλμ δόθηκε στο Κατάκολο από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, ενώ ένα τέταρτο αργότερα ο κ.Αντωνακόπουλος με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Γιάννη Αργυρόπουλο έδωσαν το σήμα της εκκίνησης στον Αγ.Ιωάννη για τον αγώνα τρεξίματος των 5χλμ.

Δυνατές συγκινήσεις στην πλατεία

«Κερδίσαμε το στοίχημα να αλλάξουμε την πόλη. Σήμερα ο Πύργος είναι μια χαρούμενη πόλη όπως πρέπει  να είναι κάθε μέρα» ήταν το μήνυμα του Δημάρχου Πύργου από το σημείο του τερματισμού, την κεντρική πλατεία της πόλης, και συνέχισε «Χωρίς την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας δεν υπάρχει μέλλον. Όποιοι το αγνοούν, αγνοούν την κοινωνία. Δίνουμε προτεραιότητα στους πολίτες και πάμε όλοι μαζί να φτιάξουμε έναν καλύτερο Πύργο. Θέλω να συγχαρώ όλους τους αθλητές που συμμετέχουν σ’ αυτή τη μεγάλη διοργάνωση και φυσικά τους συλλόγους της πόλης που καθημερινά προσπαθούν να φτιάξουν συνειδήσεις αθλητών. Είμαστε δίπλα σας, σας στηρίζουμε και προχωράμε προς το μέλλον με χαμόγελο και δύναμη».

Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και καθηγητές Φ.Α. Θοδωρής Βαγγόπουλος, Πάνος Παυλόπουλος και Κώστας Σκαρτσιάρης φρόντισαν όλες τις λεπτομέρειες για την καλή διεξαγωγή των αγώνων όπως και των παράλληλων δράσεων.

Τους πρώτους νικητές των 13χλμ βράβευσε ο κ. Αντωνακόπουλος ενώ από τον Δήμο Πύργου μετάλλια απένειμαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Αργυρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Κοινωνικής Πρόνοιας Γιάννης Παπαδημητρίου και ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Μαρίνος Αχτύπης ο οποίος τίμησε και τον Υποδιοικητή της  Τροχαίας Πύργου, Αστυνόμο Β΄ Χρήστο Μόσχοβα για την καταλυτική συμβολή στην διεξαγωγή του αγώνα, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία και τους δεκάδες εθελοντές.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Περικλής Πατσούρης.

Τα παιδιά πρωταγωνιστές των παράλληλων δράσεων

Νωρίτερα στην κεντρική πλατεία του Πύργου το σκηνικό χαράς που είχε στηθεί φιλοξένησε δεκάδες παιδιά που αγωνίστηκαν στο άθλημα της σκυταλοδρομίας. Όλα τα παιδιά έφυγαν γεμάτα χαρά και αναμνηστικά μετάλλια που τους απένειμαν ο δήμαρχος Πύργου με την κ. Φλώρα Παπαγιαννάκη και τους αντιδημάρχους.

Το προηγούμενο βράδυ, η γιορτή του αθλητισμού είχε μεταφερθεί στην πλατεία Δικαστηρίων με επιδείξεις παιδιών από σχολές χορού, γυμναστήρια και σχολές πολεμικών τεχνών και αμέσως μετά ακολούθησε συναυλία με τον Γιώργο Νικολόπουλο.

Περισσότερα Νέα