Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι στόχοι της Ομοσπονδίας Παραγωγικών Τάξεων Ν. Ηλείας.

24 Ιουλίου - 18:46 Τοπικά

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Παραγωγικών Τάξεων Ν. Ηλείας. Η σύνθεση έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Χρονοπούλου Νίκη

Αντιπρόεδρος: Σκουτέρης Διονύσιος

Γραμματέας: Γαβράς Χρήστος

Αναπλ. Γραμματέας: Παππάς Αναστάσιος

Ταμίας: Αγγελόπουλος Σπήλιος

Σκοποί της ομοσπονδίας σύμφωνα με την ανακοίνωσή της είναι:

” Η ομοσπονδία παραγωγικών τάξεων Ν. Ηλείας θα προστατεύσει τα συμφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού μας. Σύμφωνα με την ιδρυτική της πράξη του Πρωτοδικείου Ηλείας μπορεί να διεκδικεί να προτείνει και να προασπίζει τα συμφέροντα των εμπόρων, επαγγελματιών και βιοτεχνών ενώπιον κάθε Διοικητικής Αρχής.

Της δίδεται το δικαίωμα να προτείνει στο κράτος θεσμικά μέτρα για την σωστή διεκδίκηση των προβλημάτων γενικών και ειδικών που έχουν προκύψει την τελευταία τετραετία απο μνημόνια, που εξοντώνουν τους επαγγελματίες καθημερινά προς ικανοποίηση των τοκογλύφων δανειστών μας.

Θα επιδιωχθεί ο έλεγχος του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος που έχει δανεισθεί με την εγγύηση του Ελληνικού λαού περίπου 220 δις ευρώ.

Θα έπρεπε να ανακεφαλαιοποιηθεί το ασφαλιστικό μας ταμείο ΟΑΕΕ μετά το <<κούρεμα του>> όπως έκαναν για τις τράπεζες τους, όμως δεν το έκαναν γιατί είχαν στοχοποιήση την κατάρρευση του και σιγά σιγά την συνταξιοδότηση των απομάχων της ζωής στα 360 ευρώ το μήνα. Την πλήρη εξαθλίωση του ιατροφαρμακευτικού και Νοσοκομειακού συστήματος, στους εν ενεργεία ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Θα επιδιωχθεί συστηματική μελέτη για προτάσεις προς το κράτος για την άνοδο επιτέλους των εργασιών της αγοράς και την μείωση της καθημερινής επαχθέστατης φορολόγησης της.

Η εξοντωτική φορολόγηση των επιχειρήσεων, μας οδηγεί όλους στον οικονομικό θάνατο, με τις επακόλουθες επιπτώσεις φτωχοποίηση, εξαθλίωση, αυτοκτονίες.

Θα στηρίξουμε την αγροτική οικονομία του τόπου μας γιατί σε ένα μεγάλο μέρος εξαρτώμεθα απ’αυτήν.

Επιτέλους το κράτος πρέπει να μειώσει αισθητά την φορολογία στην αγορά και δια μέσου των τραπεζών που τις έχει χρηματοδοτήσει με την εγγύηση του Ελληνικού λαού, που στην ουσία τις ελέγχει να βοηθήσει τον επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορο και ακόμη το εξαγωγικό εμπόριο επιστρέφοντας άμεσα το ΦΠΑ που τον παρακρατεί και συνθλίβει, εξοντώνοντάς το με τον περιορισμό της ρευστότητας.

Γνωρίζουν πλέον όλοι ότι η κατάσταση δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο με τα μνημόνια. Πρέπει να απαιτήσουμε ορθολογικά από τους τοκογλύφους δανειστές μας αναστολή καταβολής τοκοχρεωλυτικών δόσεων τουλάχιστον για μια δεκαετία.

Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για τον επιχειρηματικό δανεισμό της αγοράς, να διαγραφεί ένα μεγάλο τμήμα του και το υπόλοιπο να διακανονιστεί σε είκοσι ετήσιες δόσεις, αλλιώς οι τοκογλύφοι θα χάσουν και τα κεφάλαια τους.

Όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά για να επιβιώσουμε.

Θα είμαστε παρόντες για κάθε πληροφορία που απασχολεί τις επιχειρήσεις σας.”

Περισσότερα Νέα