Το ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρικό ρεύμα στη Δίβρη Ηλείας, γίνεται πραγματικότητα!… Ανακοίνωση του Πνευματικού Κέντρου Δίβρης

24 Ιουλίου - 17:07 Τοπικά

            Είναι γνωστοί οι αγώνες μας, σε όλους τους συμπατριώτες μας για να απολαύσουν και οι κάτοικοι της Δίβρης (μαζί με άλλες 268 χωριά σε όλη την Ελλάδα) το ευεργέτημα της παροχής ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ (δωρεάν με κατανάλωση μέχρι 2000 ΚW, με 50% έκπτωση μέχρι 2500 ΚW) γιατί φιλοξενούμε στον τόπο μας (Διβρώτικος χείμαρρος ή της «Κλομποκής») το ΜΥΗΕ Εργοστάσιο του συμπολίτη μας επιχειρηματία κ. Τηλέμαχου Φωτεινού. Είναι το ευεργέτημα ανταποδοτικό γιατί η Κοινότητα Λαμπείας παρέχει το νερό της και το τόπο της για να στηθεί αυτό το Εργοστάσιο που εντάσσεται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

            Επίσης είναι γνωστοί οι μακροχρόνιοι αγώνες μας για την προστασία του οικολογικού περιβάλλοντος, γιατί εκεί που πέρασε ο αγωγός (από αμέλεια των κατασκευαστών) έγιναν κάποιες καταστροφές. Κα είναι προς τιμήν του κ. Φωτεινού που αναγνωρίζει το γεγονός αυτό, αν και παραδεχόμαστε ότι  οι αντιδράσεις του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ» και της ΠΕΕΔ ήταν κάπως υπερβολικές, αλλά έγιναν από ανάλογη υπερβολική αγάπη και σεβασμό στον τόπο μας.

            Αλλά, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου μετά από μια δεκαετία περίπου να έρθει επί τέλους, αυτό το ευεργέτημα », που δικαιούμεθα από το Νόμο και θα διαβάσετε στο επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Ενέργειας σε επίμονο και τεκμηριωμένο αίτημα του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ».

            Βεβαίως, υπάρχουν και κάτι «αμαρτωλά» παραπτώματα του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας που παρακρατούσε (και κατά πληροφορίες μας υπεξαιρούσε) αυτά τα ανταποδοτικά λεφτά και δεν τα έδινε στην Δίβρη για έργα, τα οποία θα διεκδικήσουμε αναδρομικώς μέχρι κεραίας από τον Δήμαρχο και τον Ταμία του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας, αν δεν τα αποδώσουν άμεσα στην δικαιούχο Δίβρη… (σ.σ. Δυστυχώς όπως θα δείτε στο έγγραφο, ούτε καν ενημέρωσε ο Δήμος τους κατοίκους να κάνουν ενστάσεις τους , αν χρειαζόταν…)

            Όμως σήμερα, μετά από αυτό έγγραφο της αρμόδιας Υπηρεσίας πρέπει να γιορτάσουμε την ευτυχή κατάληξη του θέματος που πολεμήσαμε εδώ κα τέσσερα χρόνια ως πρωταγωνιστές (μαζί και με άλλους ενδιαφερόμενους, όπως π.χ. τον κ. Κανελλόπουλο από την Αλφειούσα Ηλείας και τον κ. Τσιγαρίδα από την Ευρυτανία κ.ά.). Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα απολαύσουμε (μάλλον μόνο την αξία του ρεύματος), αλλά ας περιμένουμε και οσονούπω θα δούμε.

Παραθέτουμε το επίσημο έγγραφο ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Περισσότερα Νέα