Το Επιμελητήριο Ηλείας στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας

24 Ιουλίου - 16:21 Τοπικά

Την Δευτέρα 14-12-2020 έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης η Γ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Από πλευράς Επιμελητηρίου Ηλείας, έλαβαν μέρος ο Προέδρος κ. Νικολούτσος Κωνσταντίνος και ο Ά Αντιπρόεδρος κ. Λεβέντης Κωνσταντίνος.

Τις εργασίες παρακολούθησε μέχρι τέλους και παρενέβη πολλές φορές ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Επίσης συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Σταμπουλίδης.

Ο Προέδρος στην τοποθέτηση του έθεσε ανάμεσα στα άλλα και το μέιζον θέμα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Ηλείας λόγω της αδυναμίας πρόσβασης στα προγράμματα στήριξης όπως το ΤΕΠΙΧ ΙΙ μέσω τραπεζών, καθότι απαιτείται τραπεζική ενημερότητα που δεν διαθέτουν.

Επίσης έθεσε το θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού μέσω δράσεων ευρείας χρηματοδότησης eshop, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για συνύπαρξη φυσικού καταστήματος και eshops.

 Στην εισήγησή του ο Προέδρος της ΚΕΕΕ κ. Μίχαλος, αναφέρθηκε στα προβλήματα που προξενεί στην επιχειρηματική κοινότητα το κλείσιμο επιχειρήσεων λόγω covid-19.

 Στην δική του τοποθέτηση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Νικολούτσος στάθηκε ειδικότερα στην αρνητικές οικονομικές συνέπειες  που έχουν τα μέτρα  για covιd-19 στο λιανεμπόριο και στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος(εστιατόρια ,καφέ κ.λ.π.).

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη για ακόμη πιο γενναία μέτρα οικονομικής βοήθειας από την πολιτεία, καθώς και άρση των όποιων περιορισμών στα επιχορηγούμενα  προγράμματα  χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Μάλιστα αναφερόμενος  στο  νέο σύστημα της λειτουργίας  της αγοράς «click away» εξέφρασε την ισχυρή του αμφιβολία για το πόσο μπορεί να αποδώσει και να συμβάλει στην άρση των πιεστικών  οικονομικών  αναγκών των επιχειρήσεων.

Ο κ. Νικολούτσος ευχαρίστησε τον Προέδρο της ΚΕΕΕ κ. Μίχαλο για την ισχυρή στήριξη που παρέχει στο Επιμελητήριο Ηλείας στον αγώνα για την αντιμετώπιση του μεγάλου θέματος των πυρόπληκτων δανείων στον τόπο μας.

Περισσότερα Νέα