Το Επιμελητήριο και η κακή μας μοίρα ! (άρθρο του Αργύρη Σαλπέα)

24 Ιουλίου - 19:24 Τοπικά

Ο θεσμός των Επιμελητηρίων σε όλη της Ελλάδα ,εκτός Ηλείας ,αποτελεί κύρια πηγή αναπτυξιακών σχεδιασμών και πρωτοβουλιών και ενδεικτικά αναφέρω το Ηράκλειο ,[κέντρο κρητικών προϊόντων στην Κίνα ] τα Χανιά [δεύτερο Επιχειρηματικό Πάρκο και Συνεταιριστική Τράπεζα] ,την Καρδίτσα [Ενεργειακός συνεταιρισμός και κορυφαία Συνεταιριστική Τράπεζα ] κ.α
Το δικό μας <αγρόν αγοράζει >, πέραν της εξυπηρέτησης μικροπροσωπικών συμφερόντων και φιλοδοξιών ,ως <παράγκα> της Ν.Δ .
Διότι ,
εάν το Επιμελητήριο είχε ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα του Επιχειρηματικού κόσμου αλλά και τις Αναπτυξιακές ανάγκες του Νομού ,θα έπρεπε να είχε κάνει η να προσπαθήσει να κάνει τα παρακάτω.
1ον]Να πάρει πρωτοβουλίες ανάπτυξης Ενεργειακών κοινοτήτων ανάμεσα στους Επιχειρηματίες -Επαγγελματίες του Νομού, ώστε να απαλλαγούν για 20-25 χρόνια απο το άγος του Ενεργειακού κόστους της εργασίας τους, μέσω του οποίου κινδυνεύουν να κλείσουν .Ο θεσμός ισχύει εδώ και 5 χρόνια.
Τι έκανε ??Τίποτα
2ον]Έχει επισήμως εγκριθεί απο το 2014, απο την Περιφέρεια και το αρμόδιο Υπουργείο, η ανάπτυξη 2 Επιχειρηματικών Πάρκων στην Ηλεία, άκρως αναγκαία υποδομή για την ανάπτυξη του Δευτερογενούς τομέα στην Ηλεία.
Τι έκανε ??Τίποτα ,όπως είναι γνωστό .
3ον]Η ευρύτερη περιοχή του Πύργου έχει αποθέματα φυσικού αερίου ικανά να τροφοδοτήσουν ΟΛΟ τον Νομό για πάνω απο 20 χρόνια .Τι έκανε απέναντι στην σιωπηρή απαγόρευση εξόρυξης τους απο την Κυβέρνηση ?? Τίποτα ! ΣΙΩΠΗΣΕ !
4ον]Έκλεισαν οι Πανεπιστημιακές Σχολές και σιώπησε .
Έχει αναλυτική πρόταση ανάπτυξης Πανεπιστήμιου ως μη κερδοσκοπικός Οργανισμός σε συνέργεια με την Μητρόπολη [διαθέτει χώρους και Δήμους ,εάν θέλουν], αντί να κλαψουρίζουμε ότι μας φτύνουν διαρκώς.
Τι έκανε ?? ΤΙΠΟΤΑ
5ον]Του έχει γνωστοποιηθεί ότι η τραγική Ζ.Ο.Ε ,ιδιαίτερα σε θέματα ανάπτυξης του Δευτερογενούς τομέα ,μπορεί να τροποποιηθεί, επί τα βελτίω, με μια τροπολογία ,ωστε να σταματήσει η παράνομη λειτουργία τόσων Βιοτεχνιών ,των οποίων οι Ιδιοκτήτες <κρέμονται > απο την <καλή διάθεση> δημοσίων Υπαλλήλων.
Τι έκανε ?? ΤΙΠΟΤΑ
6ον]Από το 2012 το δίκτυο ΔΕΔΗΕ είναι κλειστό για νέες επενδύσεις Α.Π.Ε και κάποιοι παίρνουν άδεια εν κρυπτώ ,ενώ οι υποσχέσεις όλων των Κυβερνήσεων ηταν ότι θα ανοίξει το δίκτυο σύντομα.
Τι έκανε ?? ΤΙΠΟΤΑ
Αντί αυτών !
7ον]Επιτρέπει σε στελέχη του την εκμετάλλευση της ιδιότητας τους για προσέλκυση Ιδιωτών πελατών για ένταξη σε Ευρωπαϊκά προγράμματα ,δημιουργώντας έτσι ανήθικο και αθέμιτο ανταγωνισμό.
8ον]Αγνοεί ότι τα Ευρωπαϊκά προγράμματα <πετούν > έξω τις περισσότερες επιχειρήσεις του Νομού [π.χ όταν ζητούν 9 άτομα ως ελάχιστο αριθμό εργαζομένων ]και δεν έχει υποβάλλει καμιά ,μέχρι σήμερα , διαμαρτυρία η έστω ένα υπόμνημα .
9ον]Επέτρεψε να πάει η θερμοκοιτίδα Αγροτοβιοτεχνολογίας στο Επιστημονικό Πάρκο της Πάτρας ,λες και ο νέος Αγρότης ,από το Γιανιτσοχώρι η την Κρέστενα , που θέλει να εφαρμόσει νέες Τεχνολογίες στην εργασία του, θα πάει στην Πάτρα και θα κάνει γραφείο στο Επιστημονικό Πάρκο .[Αυτό δείχνει και αδιαφορία και άγνοια της λειτουργίας του θεσμού ]
10ον]Έχει αντιδημοκρατική λειτουργία και νοοτροπία ,διότι δεν κάνει τίποτα για την μαζικοποίηση του.
Εάν ήθελε να συμμετάσχει η μεγάλη μάζα των Επιχειρηματιών -επαγγελματιών στην Λειτουργία του ,θα έκανε το ελάχιστο !
Εκλογικά κέντρα σε κάθε Πόλη του Νομού και παράλληλα εκδηλώσεις διαλόγου σε όλες τις Πόλεις και όχι κάτι ανοικτές [κλειστές ] στον Πύργο. ΔΕΝ ΤΟΛΜΆ διότι την συμμετοχή του κόσμου την φοβάται! Δεν την επιδιώκει !
Τέλος ,έχει στηρίξει διαφορά ,δήθεν, Αναπτυξιακά συνέδρια, τα οποία μόνο ως club δημοσίων σχέσεων λειτούργησαν και όχι ως μήτρες αναπτυξιακού προβληματισμού .
Αυτά ,εγώ ο αγράμματος στους εγγράμματους της Διοίκησης του Επιμελητηρίου!
Τα παραπάνω απευθύνονται στους νέους του Νομού μας ,ώστε να καταλάβουν ότι το μέλλον τους πρέπει να το κτίσουν με δικά τους υλικά και όχι υλικά της νοοτροπίας του 60 .
Αυτά προς το παρόν . .
ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ

Περισσότερα Νέα