Το έργο δημιουργίας υπαίθριου γυμναστηρίου και χώρου αναψυχής στην Π. Μανωλάδα επισκέφθηκε ο Ν. Κοροβέσης

24 Ιουλίου - 13:47 Τοπικά

Το έργο δημιουργίας υπαίθριου γυμναστηρίου και ταυτόχρονα χώρου αναψυχής που εκτελείται αυτην την στιγμή στην Παλαιά Μανωλάδα παραπλεύρως του δημοτικού γηπέδου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επισκέφθηκε χθες για να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης.

Όπως τόνισε ο κ. Κοροβέσης στο χώρο αυτό των 500 τ.μ περίπου,  δημιουργείται ένα υπαίθριο γυμναστήριο, με όργανα γυμναστικής για να αθλείται η νεολαία και όσοι δημότες επιθυμούν, θα τοποθετηθούν παγκάκια, πέργκολες κλπ και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μετατραπεί σε έναν υπέροχο χώρο αναψυχής.

“Το  υπαίθριο γυμναστήριο της Παλαιάς Μανωλάδας, ήταν μια προσωπική μου  δέσμευση προς τους κατοίκους  της περιοχής που γίνεται πράξη.  Συνοδοιπόρος  στην προσπάθεια αυτή ο συνάδελφος μου Χρήστος Μπιλίρης και ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης με τη δραστήρια Πόλυ Μπιτούνη και τον πρόεδρο της Τ.Κ.

Το  έργο αυτό, είναι  μέρος ενός μεγάλου συνολικού προγράμματος αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από το πρόγραμμα “Αντώνης Τσίτσης” προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ περίπου. Στην Ηλεία περιλαμβάνει ανάλογα υπαίθρια γυμναστήρια και χώρους αναψυχής σε 60 χωριά σε όλο το νομό και συνολικά 180 και στις τρεις περιφερειακές ενότητες. Στόχος μας να αναβαθμίσουμε τους υπάρχοντες χώρους άθλησης και βεβαίως να δημιουργήσουμε καινούργιους, υπαίθριους, για να έχουν σε αυτούς ελεύθερη πρόσβαση όλοι οι κάτοικοι του νομού και οι δημότες των χωριών στα οποία θα εκτελεστεί το έργο αυτό. Προπάντων θέλουμε να δώσουμε μια διέξοδο στους νέους των χωριών που αγαπούν την άθληση και μέχρι σήμερα δεν είχαν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε ανάλογα γυμναστήρια, με πλήρη και σύγχρονο ολοκληρωμένο εξοπλισμό.

Πολύ σύντομα λοιπόν θα μπορούν να χαρούν αυτό το χώρο αθλητισμού στην Παλαιά Μανωλάδα και σε πολλά άλλα χωριά του νομού μας”.

Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Μπιλίρης  εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απρόσκοπτη εξέλιξη των ευρύτερων εργασιών που ήδη εκτελούνται σε πολλά χωριά, τονίζοντας ότι “η περιφερειακή αρχή τηρεί την συνέπεια λόγων και έργων και στην προκειμένη περίπτωση παραδίδουμε μια σειρά έργων άθλησης στην νεολαία μας”.

Περισσότερα Νέα