Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ι. Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Πύργου

24 Ιουλίου - 17:06 Τοπικά

Ευρισκόμενοι στο μέσον της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, εν «πληθούση Εκκλησία», με ιεροπρέπεια αλλά και περισσή κατάνυξη, τελέστηκε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου.

Το Μυστήριο ιερούργησε ο οικείος Εφημέριος π. Νικόλαος Κατσηδήμας, ευχόμενος προς πάντας υγεία και δύναμη για το υπόλοιπον της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και καλό Πάσχα, συνιστώντας παράλληλα να μην φύγουν κατά την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, αλλά να παραμείνουν στο πνευματικό αυτό πανηγύρι της ενορίας, να αγαπήσουν τον Αναστημένο Ιησού και όχι την Μαγειρίτσα…

Το Ιερό Ευχέλαιο όπως και τα άλλα έξι Ιερά Μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, είναι τα μόνα θεραπευτικά μέσα, για να βρει ο κάθε Χριστιανός την ψυχική και σωματική του θεραπεία. Είναι η οδός, που μας οδηγεί στο πανάγιο Πνεύμα. Είναι η ενέργεια του Παναγίου Πνεύματος. Είναι ο μόνος δρόμος, για να φθάσουμε στον αγιασμό και στην σωτηρία της ψυχής μας. Γι’ αυτό, και οι φιλακόλουθοι Χριστιανοί της ενορίας, παρακολούθησαν το μυστήριο με ευταξία, ησυχία και προσευχή, πλησίασαν με πίστη την Χάρη του Θεού, ζητώντας παράλληλα προσευχόμενοι το έλεος της φιλανθρωπίας Του αλλά και της μακροθυμίας του, προκειμένου να έχουν την υγεία της ψυχής και του σώματος, έτσι ώστε να αξιωθούν να γευθούν την χαρά της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Χριστού μας!

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Περισσότερα Νέα