Το λιμενικό ταμείο Κατακόλου για την υπογραφή του σχεδίου αποβλήτων

24 Ιουλίου - 17:16 Τοπικά

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Λεωνίδας Βαρουξής προέβη στην παρακάτω δήλωση σχετικά με την υπογραφή του σχεδίου αποβλήτων του λιμένα από τον αρμόδιο υπουργό:

«Ως Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου  θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον βουλευτή Ηλείας κο  Μπαξεβανάκη για την καταλυτική του παρέμβαση , προκειμένου το λιμενικό ταμείο ( και το λιμάνι μας ) να πάρουν άδεια διαχείρισης slops.

Ο φάκελος που είχαμε υποβάλλει στο υπουργείο  αράχνιαζε   επί μακρόν  στα συρτάρια των αρμοδίων , με αποτέλεσμα  το λιμάνι μας να κινδυνεύει με  επιβολή υψηλών προστίμων ή  να υποστεί ανεπανόρθωτη ζημία  υπαγόμενο στο λιμένα Πατρών .

Ως διοίκηση πιέζαμε  ,όσο ήταν δυνατό για την έγκριση του Σχεδίου Αποβλήτων του Λιμένα , το οποίο είχε  λάβει θετικές γνωμοδοτήσεις από τις αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου από τις αρχές του έτους.

Ο κος Μπαξεβανάκης με ισχυρά επιχειρήματα που ανέπτυξε στον κο υπουργό τον έπεισε  τελικά  να υπογράψει  το εν λογω σχέδιο.

Την  αποτελεσματική αυτή παρέμβαση  του βουλευτή Ηλείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α   μου επεσήμανε και ο ίδιος ο κος υπουργός στη συνάντηση που είχα μαζί του στο περιθώριο της  ημερίδας που έγινε προχθές στην  Πάτρα .

Aς σημειωθεί ότι το Σχέδιο Αποβλήτων του Λιμένα Κατακόλου ( ευθύνης μας ) είναι το πρώτο που εγκρίνεται από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού για το 2015.»

Περισσότερα Νέα