«Το πνεύμα των Χριστουγέννων» σήμερα στο θέατρο «Απόλλων» – Συνεχίζονται οι δράσεις «Στο εργοστάσιο του Αη Βασίλη»

24 Ιουλίου - 19:13 Τοπικά

Ο Δήμος Πύργου και ο ΔΟΠΠ φιλοξενούν το θέατρο Σκιών του Χρήστου Καλπουζάνη στο θέατρο «Απόλλων» με την παράσταση «Το πνεύμα των Χριστουγέννων», την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στις 17.00 με δωρεάν είσοδο για το κοινό, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Η Παράσταση θεάτρου σκιών “Το πνεύμα των Χριστουγέννων” αποτελεί μια καινοτόμο προσέγγιση της μεταφοράς κλασικού παραμυθιού στον κόσμο του θεάτρου σκιών. Βασισμένη στο κλασικό έργο του Charles Dickens “Το Πνεύμα των Χριστουγέννων”, παντρεύει το κλασικό θέατρο σκιών με την τεχνολογία των animation και των ψηφιακών σκηνικών.

Περιεχόμενο έργου: Σενάριο βασισμένο στο γνωστό παραμύθι του Charles Dickens. Ο Καραγκιόζης στο ρόλο του φτωχού βιοπαλαιστή – υπαλλήλου που τον εκμεταλλεύεται ο πλούσιος και άπληστος Σκρουτζ .Ο κύριος Σκρουτζ είναι ένας πολύ τσιγκούνης άνθρωπος. Όλα τα αξιολογεί με βάση το κόστος σε χρήματα. Ο πάμφτωχος υπάλληλός του, ο Καραγκιόζης θέλει να περάσει όμορφα τα Χριστούγεννα με την οικογένειά του, όπως και όσο μπορεί. Ο πάμπλουτος αλλά τσιγκούνης Σκρουτζ, όμως, θεωρεί τα Χριστούγεννα εντελώς περιττό έξοδο όπως άλλωστε και άλλες απολαύσεις της ζωής.

Το βράδυ, όμως της παραμονής των Χριστουγέννων θα δει ένα όνειρο που θα αλλάξει την ζωή του για πάντα…Τα πνεύματα θα εμφανιστούν πάνω στο πανί για να αλλάξουν τη σκέψη και τη ζωή του Σουτ και στο τέλος θριαμβεύει η καλοσύνη και η αγάπη .

Δράσεις στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή

«Στο εργοστάσιο του Αη Βασίλη» στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, το 4ου γυμνασίου Πύργου παρουσιάζει χορευτικές επιδείξεις από τη χορευτική ομάδα του στις 18.30 και αμέσως μετά στις 19.00 η χορωδία του 3ου Γυμνασίου Πύργου ερμηνεύει κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Περισσότερα Νέα