Το Σάββατο 16 Μαρτίου η διαγωνιστική εμφάνιση της ομάδας Θεάτρου “ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ” με τον “ΟΙΔΙΠΟΔΑ ΤΥΡΑΝΝΟ”

12 Μαρτίου - 22:33 Τοπικά

Ολοκληρώνει την προετοιμασία της η Ομάδα Θεάτρου ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ για τη διαγωνιστική εμφάνισή της στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας με την επιτυχημένη παράσταση “ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ” του Σοφοκλή, την οποία παρουσίασε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2023 στο θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ στο Φλόκα στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας και εν συνεχεία στο Δημοτικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ του Πύργου.  

Η παράσταση προκρίθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καρδίτσας μετά την αξιολόγησή της από την αρμόδια Επιτροπή Επιλογής Έργων, η οποία και κατέληξε στους οχτώ διαγωνιζόμενους θιάσους και θα παρουσιασθεί ενώπιον του κοινού και της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ το Σάββατο 16 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

Τη διαγωνιστική εμφάνιση της παράστασης στο παραπάνω Φεστιβάλ συνδράμουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθόσον η ένταξη της παράστασης στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ αποτελεί μια σημαντική προβολή του τόπου μας και της ντόπιας πολιτιστικής δημιουργίας σε πανελλαδικό επίπεδο και η “Ιατρική Μέριμνα Δυτικής Ελλάδας” που αποτελεί μια πρότυπη μονάδα πρωοβάθμιας υγείας που λειτουργεί στον Πύργο υπό τη διεύθυνση του χειρουργού στόματος κ. Πέτρου Σπίνου. Η σκηνοθεσία της παράστασης ανήκει στον Αλέξανδρο Κοέν, ενώ η μουσική σύνθεση και η μελοποίηση των χορικών του έργου έγιναν από το μεγάλο μας συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο.

Στην παράσταση εμφανίζονται οι: Νίκος Λαϊνόπουλος (Οιδίπους), Γιώτα Τόκα (Ιοκάστη), Ευάγγελος Κωνσταντίνου (Κρέων), Μαρία Μαντά (Τειρεσίας), Κώστας Μπιλάλης (Εξάγγελος), Σοφιανός Δημόπουλος (Θεράπων), Φανή Ζάγκλη (Άγγελος), Δώρα Λοίζου, Γεωργία Κράμπελα, Μαρίσια Νεοφωτίστου (Κορυφαίες του Χορού), Άγγελος Γκοτσίνας – Κώστας Ντεβενάζος (Ιερέας), Ραφαέλα Βουργουτζή (Αντιγόνη), Ανδριάνα Γιατρά (Ισμήνη).  

Περισσότερα Νέα