Το ζήτημα των κινδύνων από τα κουνούπια και την ακτινοβολία από κεραίες κινητής τηλεφωνίας έθεσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας στον Δήμαρχο Πύργου

24 Ιουλίου - 17:05 Τοπικά

Συνάντηση με το Δήμαρχο  Πύργου είχε χθες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας κ. Βαγγέλης Παπαγεωργίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Παπαγεωργίου έθεσε δύο ζητήματα.

Το πρώτο θέμα αφορά το πρόβλημα των κουνουπιών και το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητοι ψεκασμοί στην περιοχή παρά το γεγονός ότι κατά την περσινή χρονιά υπήρξαν αρκετά κρούσματα στην Ελλάδα από τον ιό Ζίκα για την εξάπλωση του οποίου ευθύνονται τα κουνούπια.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε την μη ιονίζουσα ακτινοβολία, η οποία εκπέμπεται από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου το πρόβλημα είναι έντονο ενώ η πολιτεία δεν πράττει τίποτα για το θέμα. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η ακτινοβολία αυτή ευθύνεται για την ανάπτυξη καρκίνων διαφόρων μορφών. Ιδιαίτερα ευαίσθητα είναι τα παιδιά τα οποία απορροφούν δυναμικά την  ακτινοβολία. Ο Ιατρικός σύλλογος για το ζήτημα αυτό οργανώνει επιστημονική εκδήλωση για το ευρύ κοινό στις 11 Ιουνίου στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής αφού εξήρε το ενδιαφέρον του κ. Παπαγεωργίου για τα ζητήματα του Πύργου απάντησε σχετικά με τα δύο ζητήματα.

Όσον αφορά το ζήτημα των ψεκασμών ο Δήμος έχει εγγράψει στον προυπολογισμό το ποσό των 24000 ευρώ για ψεκασμούς σε αύλακες κλπ σημεία και αναμένει από την Περιφέρεια που έχει την συνολική ευθύνη, τις δικές τις ενέργειες και υποδείξεις για τα σημεία που πρέπει να εφαρμοστούν οι ψεκασμοί. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι υπάρχει έλλειμμα επικοινωνίας μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας.

Για το ζήτημα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας , ο κ. Λιατσής ανέφερε ότι αρμόδια είναι η ανεξάρτητη αρχή ΕΕΤΤ η οποία χορηγεί τις σχετικές άδειες. Ο Δήμος εμπλέκεται μόνο σε ζητήματα που αφορούν την πολεοδομία και την στατική επάρκεια των κτιρίων. Ο Δήμος Πύργου, πάντως, θα συμπαραταχθεί με τον Ιατρικό Σύλλογο στις ενέργειες που αυτός θα πράξει.

Περισσότερα Νέα