Το ζήτημα του τμήματος Μουσειολογίας την ερχόμενη Πέμπτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Όλα τα θέματα που θα συζητηθούν

24 Ιουλίου - 16:22 Τοπικά

Ο ακαδημαϊκός χάρτης της Δυτικής Ελλάδας και η συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 14.30.

Στην ίδια συνεδρίαση μεταξύ άλλων θα συζητηθούν η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας/Π.Ε.Ηλείας στη σύσταση της Θεματικής Αναπτυξιακής Σύμπραξης 14 φορέων για το Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών «Ολύμπια», αλλά και η εκμίσθωση στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας χώρου του κτηρίου Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι.

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ : Συζήτηση της υπ. αριθ. 29/2020 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ- Δικαίωμα στην Πρόοδο» κ. Μπράμου Παναγιώτη σχετικά με την βιωσιμότητα και λειτουργία του Τμήματος Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Παραρτήματος Πύργου.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Συζήτηση της υπ. αριθ. 30/2020 Επερώτησης του Επικεφαλής της Παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» κ. Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνου σχετικά με την κατάσταση και τις προοπτικές του ΧΥΤΑ Τριανταφυλλιάς.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Συζήτηση της υπ. αριθ. 31/2020 Επερώτησης της Παράταξης «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» σχετικά με το αποχετευτικό δίκτυο της πρώην Δ. Ενότητας Θεστιέων.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Συζήτηση της υπ. αριθ. 32/2020 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας» κ. Μωραΐτη Νικολάου σχετικά με προβλήματα στη λειτουργία του «Μουσείου Βάσως Κατράκη – Εικαστικό Κέντρο Χαρακτικής» στο Αιτωλικό.

ΘΕΜΑ 1ο Συζήτηση, ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το Πανεπιστήμιο Πατρών και τον Ακαδημαϊκό Χάρτη της Δυτικής Ελλάδας.

 (εισηγητής : Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκης Νεκτάριος)

ΘΕΜΑ 2ο Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας/Π.Ε.Ηλείας στη σύσταση της Θεματικής Αναπτυξιακής Σύμπραξης και αποδοχή των όρων του Πρωτοκόλλου Σyνεργασίας, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Πάρκου Ολυμπιονικών «Ολύμπια».

(εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ. Γιαννόπουλος Βασίλειος)

ΘΕΜΑ 3ο : Εκμίσθωση στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, άνευ δημοπρασίας, χώρου του κτηρίου Χρυσόγελου.

(εισηγήτρια: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κα Σαλμά Μαρία)

ΘΕΜΑ 4ο Έγκριση Β’ τροποποίησης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2020 

(εισηγητής : Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής – Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου κ. Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης)

ΘΕΜΑ 5ο Έγκριση τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

(εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Φίλιας Ανδρέας)

ΘΕΜΑ 6ο Ανασυγκρότηση Γνωμοδοτικής Επιτροπής ως συμβουλευτικό όργανο του Περιφερειακού Συμβουλίου στην άσκηση της αρμοδιότητας του άρθρου 97 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ 133/τ.Α΄/19.07.2018), με τις οποίες προστίθεται το άρθρο 164Α στο Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/7.06.2010), περί «Γνωμοδοτικού χαρακτήρα επιτροπές περιφερειακού συμβουλίου» σε ό,τι αφορά στο συντονισμό πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων και εκδηλώσεων σχετικών με την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, σύμφωνα με τον οργανισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

(εισηγητής : Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παπαδόπουλος Παναγιώτης)

ΘΕΜΑ 7ο Επικύρωση πρακτικών 9ης/2020, 10ης/2020, 11ης/2020, 12ης/2020, και 13ης/2020 συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας__

Περισσότερα Νέα