Τον Δήμαρχο Πύργου επισκέφθηκαν οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου

24 Ιουλίου - 17:12 Τοπικά

Χθες 24/11/2016, επισκέφθηκαν στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, τον Δήμαρχο Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσή και τον άμισθο σύμβουλο για θέματα ΑμεΑ κ. Γιώργο Παπανικολόπουλο, μαθητές από το Ειδικό Σχολείο, συνοδευόμενα από την Δ/ντρια κ. Μαρία Δρακοπούλου και τους καθηγητές τους. Όλα τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην Λαογραφική αίθουσα.

Δηλώσεις Δημάρχου Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσή

Γίνεται ένας διαρκής αγώνας ικανοποίησης των πολλών αναγκών που υπάρχουν.

Κουβεντιάζοντας και τηλεφωνικά προχθές με τον καλό Υπουργό και φίλο μου κ, Κουρουμπλή του είπα ότι φτιάξαμε γραφείο ΑμεΑ στον Πύργο. Είναι μια πρωτοποριακή δράση σε όλη την Ελλάδα.

Απεδείχθη από την πρώτη μέρα, ότι και οι δύο φίλοι μου που ανέλαβαν το γραφείο και συνεπικουρούνται από άλλους και τους στηρίζουν και τους βοηθάνε και έχουν πρόθεση να προσφέρουν και δεύτερον ξέρουν καλά το θέμα και δεν θα μου αφήσουν περιθώρια να κάνω λάθος.

Yπήρχαν αντιδράσεις και υπάρχουν αντιδράσεις ακόμα, για το που πρέπει να στεγαστούν τα παιδιά. Ως Δήμος προετοιμαζόμαστε προς την κατεύθυνση που έχουμε καθορίσει. Να φτιάξουμε τον χώρο και τις αίθουσες όπως πρέπει για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες τους.

Ήδη έχουμε ξεκινήσει. Το Δημαρχείο να το θεωρείτε χώρο που θα είναι η αφετηρία οποιασδήποτε δράσης και δεν περιμένετε προσκλήσεις για να το επισκεφτείτε.

θέλω να περάσω το μήνυμα ότι κανένας Δήμαρχος και καμία πολιτεία δεν μπορεί να μην κοιτάει προς την κατεύθυνση των παιδιών που έχουν ένα πρόβλημα, που μπορεί η πολιτεία να το επουλώσει και δεν μπορεί στον τομέα αυτό να κλείνει τα μάτια.

Ο Δήμος του Πύργου για τους δικούς του λόγους θα τα έχει ορθάνοιχτα και θα είναι δίπλα σας.

Δηλώσεις Δ/ντριας κ. Δρακοπούλου Μαρίας

Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι καμία αναπηρία δεν εμποδίζει την εργασία. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι στο σχολείο έχουμε τομείς εργαστηριακούς και θα πρέπει να έχουμε τους κατάλληλους χώρους ώστε να εκπαιδεύονται οι μαθητές και αν σε λίγα χρόνια που θα αποφοιτήσουν οι μαθητές μας έστω και οι μισοί από αυτούς θα μπορέσουν να μπουν στην αγορά εργασίας θα έχουμε όλοι ψηλά το κεφάλι.

Δηλώσεις άμισθου συμβούλου κ. Γ. Παπανικολόπουλου

Καταρχήν να ευχαριστήσω όλα τα παιδάκια και την κυρία Μαρία την Διευθύντρια σας και όλους τους καθηγητές. Να σας ευχαριστήσω που ήρθατε εδώ και μου δώσατε μεγάλη χαρά που σας είδα. Όλοι μαζί προσπαθούμε να κάνουμε πιο φιλική την πόλη μας απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία, θες αυτοί βρίσκονται σε αμαξίδια θες όχι.

Όλοι εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε στην πρόσβαση στα παρκινγκ ΑμεΑ, στην πρόσβαση των υπηρεσιών, στην πρόσβαση των μαγαζιών να γίνουν πιο φιλικά στον ανθρώπους με αναπηρία. Να έχουν τουαλέτες ΑμεΑ, να έχουν ράμπες για τα αμαξίδια, να φτιαχτεί ένα καλύτερο ειδικό σχολείο για εσάς, με όλα αυτά που πρέπει και προβλέπει ο νόμος και που πρέπει για εσάς.

Περισσότερα Νέα