Τοποθέτηση δύο νεφρολόγων στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας. Ευχαριστίες Δ. Αβραμόπουλου στον Θ. Πλεύρη για την άμεση ανταπόκρισή του.

24 Ιουλίου - 13:48 Τοπικά

Θετική έκβαση είχε η παρέμβαση του πρ. Ευρωπαίου Επιτρόπου, πρ. Υπουργού και υποψήφιου βουλευτή Ηλείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου για την στελέχωση του Νεφρολογικού Τμήματος του Γ.Ν. Ηλείας.

Η νέα προκήρυξη που υπεγράφη από την υπηρεσιακή Υπουργό Υγείας κ. Αναστασία Κοτανίδου και ήδη αναρτήθηκε στην Διαύγεια, προβλέπει την πρόσληψη δύο ιατρών ΕΣΥ Επιμελητών Β,’ Ειδικότητας Νεφρολογίας, οπότε λύνεται το πρόβλημα λειτουργίας της Μονάδας οριστικά.

Μια προκήρυξη που δεν υπάρχει πιθανότητα να αποβεί άγονη καθώς οι θέσεις αφορούν στους τους δύο γιατρούς (που υπηρετούν ως επικουρικοί στο νεφρολογικό τομέα του νοσοκομείου Πύργου, τα τελευταία 8 χρόνια).

Σημειώνεται ότι η εν λόγω απόφαση δεν εμπίπτει, στις διατάξεις περί αναστολής ενεργειών λόγω των εκλογών, καθώς οι προκηρύξεις ιατρικών θέσεων εξελίσσονται κανονικά.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Αβραμόπουλος προ διμήνου, πληροφορηθείς πως στην προκήρυξη θέσεων για ιατρικό προσωπικό (στις αρχές Απριλίου) δεν περιελήφθησαν οι δυο θέσεις για το Νοσοκομείο Ηλείας, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία της μονάδας,  παρενέβη (στις 26 Απριλίου) στο Υπουργείο Υγείας και εξασφάλισε την διαβεβαίωση πως άμεσα θα εγκριθεί και θα υπογραφεί, νέα προκήρυξη θέσεων για τους δύο υπηρετούντες γιατρούς.

Ο κ. Αβραμόπουλος που επικοινώνησε με τον τ. Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη τον ευχαρίστησε για την ταχύτατη παρέμβασή του προς επίλυση του ζητήματος δήλωσε:  «Έχοντας την εμπειρία ως πρώην Υπουργός Υγείας, γνωρίζω πόσο σημαντική είναι αυτή η εξέλιξη και είναι η απαρχή  σειράς παρεμβάσεων, προκειμένου να καταστεί εύρυθμη η λειτουργία του νοσοκομείου. Η σπουδαιότητα και ο φόρτος της συγκεκριμένης μονάδας αποδεικνύεται από όσα μου ανέφεραν οι γιατροί σχετικά με την λειτουργία της. Η Μονάδα   λειτουργεί καθημερινά, παρέχοντας εφημεριακή κάλυψη σε επίπεδο νοσοκομείου και νομού και παράλληλα στελεχώνει και εξυπηρετεί και το Ιατρείο Χρόνιας Νεφρικής Νόσου για την παρακολούθηση ασθενών. Επίσης έχει και την επιστημονική διασύνδεση και κάλυψη των ιδιωτικών ΜΧΑ. Πλέον έχει εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της».

Περισσότερα Νέα