Τοποθέτηση του αντιδημάρχου Παιδείας Γιάννη Πλεμμένου για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

24 Ιουλίου - 19:15 Τοπικά

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο μεταφέρθηκε στα Λαστέικα το 2018 παρά τη σημαντική έλλειψη χώρων και τα προβλήματα που παρουσίαζε το κτίριο, με απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Εδώ και δυόμισι χρόνια γνωρίζοντας τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν, έχουμε ήδη κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες  και έχουμε ζητήσει από τους αρμόδιους να βρεθούν λύσεις τόσο όσον αφορά στην μεταφορά του λέβητα όσο και στην επιδιόρθωση των υδραυλικών εγκαταστάσεων και της αποχέτευσης του σχολείου.

Δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος προκειμένου να μεταφερθεί ο λέβητας της θέρμανσης. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει ήδη υποβληθεί φάκελος προς την ΚΤΥΠ –την αρμόδια υπηρεσία – προκειμένου να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ειδικό χώρο όπου θα τοποθετηθεί ο λέβητας της θέρμανσης. Παράλληλα για την ασφάλεια των μικρών μαθητών έχουμε πραγματοποιήσει τρεις ελέγχους προκειμένου να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι δεν θα δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στη σχολική μας μονάδα.

Το ενδιαφέρον μας για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λαστεΐκων δεν ξεκίνησε σήμερα κι ούτε θα πάψει να υφίσταται. Είμαστε ενεργά δίπλα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της σχολικής μας μονάδας. Συνεργαζόμαστε εδώ και πολύ καιρό με την διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και μαζί έχουμε εξετάσει χώρους προκειμένου να προχωρήσουμε στη μετεγκατάσταση αυτής της σχολικής μονάδας εντός του αστικού ιστού της πόλης. Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε στο πλευρό μαθητών και εκπαιδευτικών ακόμα και όταν θα έχουμε καταφέρει να επιλύσουμε όλα τα προβλήματα καθώς η ευαισθησία μας για το μέλλον του τόπου μας δεν ξεκίνησε ξαφνικά μέσα σε μία ημέρα.

Περισσότερα Νέα