Τοποθετήθηκαν απινιδωτές σε σχολεία Δήμων από τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας

24 Ιουλίου - 19:32 Τοπικά

Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, ο Ιατρικός Σύλλογος  Αμαλιάδας για το πρόγραμμα τοποθέτησης απινιδωτών  σε σχολεία των Δήμων της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου,  παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τον Ιατρικό Σύλλογο και ιδιαίτερα τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της ΠΔΕ, Γιώργο Τελώνη, για την απόφασή του να προσφέρει την αντιμισθία του για την αγορά των απινιδωτών. «Είναι μια πράξη που συνδέει το πρώτο και πιο σημαντικότερο αγαθό που είναι η υγεία μας με τον  αλτρουϊσμό και την ανιδιοτέλεια» τόνισε ο κ. Φαρμάκης.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και νιώθω πραγματικά υπερήφανος που συμβάλω και εγώ σε αυτό, μπορεί με αυτή την κίνηση να εξελιχθεί σε πυλώνα συμπαράστασης στην ανθρώπινη ζωή. Και να αποτελέσει ένα ζωντανό υπόδειγμα έμπρακτης και σωτήριας προσφοράς στον Πολίτη, δείχνοντας και σε άλλες Περιφέρειες τον δρόμο» ανέφερε από την πλευρά του μεταξύ άλλων ο κ. Τελώνης, ο οποίος για την προσφορά του βραβεύτηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «AMALIAS» παρευρέθηκαν ακόμη οι Δήμαρχοι Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μαρία Μπίλια,  καθώς επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Πολιτισμού & Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος και ο Χρήστος Μπιλίρης Βοηθός Περιφερειάρχη αρμόδιος σε θέματα  συντονισμού των παραγωγικών τάξεων και συνεταιριστικής αγροτικής πολιτικής στις ομάδες παραγωγών για την Π.Ε.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΠΔΕ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΕΛΩΝΗ

Καταρχάς, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτή η κίνηση έγινε από καρδιάς. Και από εμένα και από τον Περιφερειάρχη. Δεν έγινε ούτε για να προβληθούμε, ούτε για να κερδίσουμε την εκτίμηση σας, ούτε για να μαζέψουμε συγχαρητήρια.

Δεν υπάρχουν, πιστέψτε με, δεύτερες ή τρίτες σκέψεις.

Νιώθουμε άνθρωποι και γι’ αυτό το κάναμε. Τόσο απλά, όπως σας το λέω. Έστω κι ένας άνθρωπος να σωθεί από τον απινιδωτή, για μας είναι μεγάλη υπόθεση. Και είμαι σίγουρος και για εσάς.

Είναι σπουδαίο να μπορείς να συμβάλεις, με οποιοδήποτε τρόπο, για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή. Αυτό το συναίσθημα δεν ανταλλάσσεται με τίποτα. Και γι’ αυτό το κάναμε.

Όταν πήγα στο γραφείο του Περιφερειάρχη για να πάρω και την άποψή του για το πού θα διοχετευόταν η αντιμισθία μου, την οποία εξ αρχής είχα δεσμευτεί πως δεν θα εισπράττω, συμφωνήσαμε σε δυο λεπτά.

Θέλαμε να κάνουμε κάτι που θα έδινε άμεσα πνοή σε κάποιους συνανθρώπους μας. Κάτι που θα ήταν χειροπιαστό, άμεσο.

 Και νομίζω πως και με τη δική σας συμβολή το καταφέρνουμε. Χάρις στη δική σας πρωτοβουλία να τοποθετηθούν οι απινιδωτές στην «πρώτη γραμμή» της μάχης, σε σχολικά συγκροτήματα και εν συνεχεία σε πολυσύχναστες παραλίες, συμβάλετε έμπρακτα σε μια συντονισμένη επιχείρηση-παρέμβαση, η οποία πραγματικά μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές.

Είναι μεγάλη η χαρά μας, γνωρίζοντας πως αυτή είναι μόνο η αρχή ενός πλέγματος παρεμβάσεων που θα «ξεδιπλωθούν» στο άμεσο μέλλον για να κάνουμε πιο ασφαλή την καθημερινότητα των πολιτών.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και νιώθω πραγματικά υπερήφανος που συμβάλω και εγώ σε αυτό, μπορεί με αυτή την κίνηση να εξελιχθεί σε πυλώνα συμπαράστασης στην ανθρώπινη ζωή. Και να αποτελέσει ένα ζωντανό υπόδειγμα έμπρακτης και σωτήριας προσφοράς στον Πολίτη, δείχνοντας και σε άλλες Περιφέρειες τον δρόμο.

Συμμέτοχοι, ενεργά, σε όλη αυτή την εκστρατεία, αισθάνομαι πως είναι και όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δυτικής Ελλάδας, αφενός γιατί είναι μια κίνηση που τους εκφράζει όλους, αφετέρου γιατί αυτοί με επέλεξαν για τη θέση του Συμπαραστάτη, δίνοντάς μου ουσιαστικά τη δυνατότητα και τη χαρά μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.

Σας διαβεβαιώνω πως σήμερα κάναμε μόλις το πρώτο βήμα. Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τον διαβούμε μέχρι το τελευταίο μέτρο. Κι όπως διαπιστώσαμε, με μεγάλη μας χαρά, σ’ αυτόν τον αγώνα ζωής είμαστε πολλοί που παίρνουμε μέρος.

Σήμερα είστε εσείς, αύριο θα είναι κάποιοι άλλοι.

Περισσότερα Νέα