Τουρίστες από το Κατάκολο στον Πύργο; Σύσκεψη χθες στον Δήμο Πύργου

24 Ιουλίου - 17:05 Τοπικά

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη χθες 3-5-2017 μεταξύ του Δημάρχου Γαβριήλ Λιατσή , του αναπληρωτή Δημάρχου Ανδρέα Σκαρτσιάρη, του νέου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Διονυσίου Μπέλτσου, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χαρ. Αντύπα  της Δ/ντριας Σοφίας Γούργουρα και των προϊσταμένων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Άγγελου Τσίκα και Αγγελικής Διονυσοπόυλου, του Δ/ντή προγραμματισμού Άρη Φιλιππόπουλου και του προϊσταμένου της υπηρεσίας δόμησης Γεώργιου Αντωνόπουλου.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία για την υποδοχή τουριστών στον Πύργο που πιθανότατα θα ξεκινήσει με την δρομολόγηση των ανοικτών λεωφορείων καθώς και ο προσδιορισμός του δρομολογίου για το τουριστικό τρένο που θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες και ειπώθηκαν τα παρακάτω :

 

 

Δήμαρχος

3 Μαίου 2017 η πόλη μας και στην πόλη μας συμπεριλαμβάνεται οπωσδήποτε το Κατάκολο, γιατί η πόλη μας ξεκινά από του Κλεινδιά και τελειώνει στο Κατάκολο φιλοξενεί  13000 περίπου τουρίστες οι οποίοι έχουν έρθει με 4 κρουαζερόπλοια . Η πόλη του Πύργου, εννοώ το αστικό κομμάτι του Δήμου μας δεν έχει ούτε ένα τουρίστα. Μαζευτήκαμε εδώ για να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που κάνουμε εδώ και 2 χρόνια ανάτασης της οικονομίας της πόλης μας.  Ξέρουμε ότι απέναντί μας θα έχουμε συμφέροντα , νοοτροπίες και λογικές που έχουν επικρατήσει το τελευταίο διάστημα στην πόλη αλλά αυτό δεν αναιρεί την πρόθεσή μας , για τον κάθε υπηρεσιακό παράγοντας , το κάθε διευθυντικό στέλεχος του Δήμου έχει το δικό του πλάνο δράσης που τελικά είναι το στρατηγικό σχέδιο που εφαρμόζουμε για να μπορέσουμε να υποδεχθούμε όλο αυτό τον κόσμο στο κέντρο της πόλης μας που εγώ το ονομάζω ιστορικό κέντρο που ξεκινάει από τον Αγ, Αθανάσιο τελειώνει στην Αγ.Κυριακή , ξεκινάει από την Μανωλοπούλου και τελειώνει στο Μουσείο μας.  Θα πει ο καθένας από εμάς που έχει αρμοδιότητα γι α συγκεκριμένα πράγματα, τι ακριβώς κάνουμε και εγω θα πω ότι όλα αυτά το επόμενο διάστημα και όταν λέω το επόμενο διάστημα , το διάστημα για εμάς έχει σχέση με εβδομάδες και όχι με μήνες και χρόνια , θα τα συράψουμε όλα αυτά τα πράγματα και θα τα αξιοποιήσουμε για να είναι η πόλη μας ένα τόπος που θα γίνει ποιά με επιδίωξη 20% των τουριστών που έρχονται στο Κατάκολο να έρχονται και να επισκέπτονται την Πόλη μας. Δεν μας λείπει τίποτα, έχουμε Μουσείο, το Δημαρχείο θα γίνει επισκέψιμος χώρος, υπάρχει οικία ιδιώτη που προτίθεται να την κάνει επισκέψιμη, υπάρχει το Πλανητάριο που είναι στα σκαριά και αυτό μέσα στην διάρκεια της προσπάθειάς μας αυτής, να έχει ολοκληρωθεί, υπάρχουν Μαγαζιά, υπάρχει μια αγορά να υποδεχθεί τους πάντες , υπάρχει η πρόθεση η δική μας να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς της πόλης προκειμένου να φτιάξουμε της ιδανικότερες  συνθήκες γι΄ αυτή την προετοιμασία.  Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν εχθροί στην πόλη μας που αντιστρατεύονται αυτά τα συμφέροντα και πιστεύω ότι η κανονιστική που θα δώσουμε σε πολύ λίγες ημέρες, θα αποτελέσει την ατμομηχανή για την οριστικοποίηση της σχέσης  μας, της σχέσης που έχουμε με τον κόσμο και με τους επαγγελματίες της πόλης μας.

ΣΚΑΡΤΣΙΑΡΗΣ: Η ορθολογική οικονομική πολιτική του Δήμου έχει αποδώσεις έως τώρα και σήμερα γίνεται μια σύσκεψη με τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και τους Δ/ντες που συζητάμε για το ιστορικό κέντρο, που θα γίνουν κάποιες εργασίες. Έργα όπου σε λίγο καιρό θα έχουμε τη χαρά να έχουμε το πρώτο τρενάκι όπου θα κάνει διαδρομές μέσα στον Πύργο όπου εξετάζουμε με παράγοντες τη διαδρομή. Πιστεύουμε θα δώσει νέα πνοή στην αγορά και τόνωση της τοπικής οικονομίας.

ΓΟΥΡΓΟΥΡΑ: Η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Δ/νσεις και ειδικότερα τα συνεργεία της Δ/νσης έχουν προχωρήσει  ήδη σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης όλου του εξοπλισμού του ιστορικού κέντρου. Επίσης προγραμματίζονται έργα απαγόρευσης της κυκλοφορίας των οχημάτων εντός του ιστορικού κέντρου της πόλης με την τοποθέτηση καλαίσθητων κατασκευών και απαγορευτικών κιγκλιδωμάτων στις εισόδους των πεζοδρόμων. Ήδη η υπηρεσία έχει προβεί στην καταγραφή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων της πόλης και σε συνεργασία με την Αστυνομία θα προβεί άμεσα μέσω των απαραίτητων διαδικασιών που προβλέπει ο νόμος στην απομάκρυνση τους.

ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ:  Μετά την μελέτη ανάπλασης της γεωγραφικής ενότητας που προσδιόρισε  ο κ. Δήμαρχος  αποτελείται από τρεις (3) ενότητες. Η 1η ενότητα αφορά το χώρο της κεντρικής πλατείας, η 2η το χώρο του Μουσείου και η 3η στον ευρύτερο χώρο της Αγ. Κυριακής. Το σύνολο της ανάπλασης συνδέεται οργανικά ως ενιαίο πλαίσιο παρέμβασης σε όλο το χώρο που προανέφερα. Τα σχέδια και οι χάρτες της παρέμβασης θα αναρτηθούν στο Πολύκεντρο την επόμενη Δευτέρα καθώς και στο site του Δήμου. Θα ήθελα να τονίσω ότι ο σχεδιασμός αυτός δεν έρχεται σε καμία αντίθεση δε προσκρούει  σε κανένα εμπόδιο σε σχέση με τις παρεμβάσεις που γίνονται τώρα στο ιστορικό κέντρο για την αναβάθμιση την αισθητική και λειτουργική του χώρου.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥΛΟΣ Γ.: Προκειμένου για την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης μας καθώς επίσης και για την πρόσκληση και φιλοξενία τουριστών στον Πύργο ο δήμος κάνει μια σειρά από μελέτες ανάπλασης και  προγραμματίζει διάφορα έργα. Προκειμένου λοιπόν να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός στα πλαίσια της πολιτικής αυτής του Δήμου, η υπηρεσία μας θα συμβάλλει και αυτή και θα βάλει το λιθαράκι της στην αναβάθμιση της πόλης μας και έτσι θα ξεκινήσει ελέγχους στους κοινόχρηστους χώρους στο κέντρο της πόλης.

Η πόλη μας χρειάζεται την καλή μαρτυρία τόσο των πολιτών της όσο και των φιλοξενουμένων σε αυτή και προς αυτή την κατεύθυνση θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

ΜΠΕΛΤΣΟΣ: Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και από χθες το μεσημέρι ανέλαβα το δύσκολο κομμάτι της Τεχνικής Υπηρεσίας το Δήμου. Η πολιτική του Δημάρχου που είναι η αναβάθμιση του κέντρου της πόλης του Πύργου με σκοπό την υποδοχή όσο το δυνατό περισσότερων τουριστών οι οποίοι θα οδηγήσουν και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας. Θα εξετάσουμε όλα τα ζητήματα, τα οποία αφορούν έργα βελτίωσης του ιστορικού κέντρου και όχι μόνο.

Επίσης θα γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού, για το έργο στον κυκλικό κόμβο του Τερζή και στο αμέσως χρονικό διάστημα θ’ αρχίσει να υλοποιείται. Θα γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στους δρόμους και στα πεζοδρόμια που απαιτούνται άμεσα.

Χθες, είχαμε μια συνάντηση που αφορά τα πράσινα σημεία από την Περιφέρεια γιατί ουσιαστικά μιλάμε για κατασκευές εκεί, κατασκευές πράσινων σημείων. Ο Δήμος μας θα είναι έτοιμος τέλη Ιουλίου ώστε να δημιουργήσει και να αξιολογηθεί θετικά για την υποβολή και κατασκευή (5) με (6) πράσινων σημείων.

Περισσότερα Νέα