Τριήμερη εκδρομή στο φαράγγι του Γουμέρου και την Ι.Μ. Ασκητή οι Πρόσκοποι του Πύργου (ΦΩΤΟ)

24 Ιουλίου - 17:18 Τοπικά

Μια ακόμα ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της Ηλείας και να ζήσουν ένα τριήμερο περιπέτειας είχαν στις 16-18 Απριλίου οι Πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Πύργου. Πιο συγκεκριμένα οι Πρόσκοποι πραγματοποίησαν  εκδρομή στο χωριό του Γουμέρου όπου βρίσκεται η Ιερά Μονή του Ασκητή , καθώς και το  εντυπωσιακό φαράγγι που τη διασχίζει

  Η Μονή του Ασκητή μέσα στα βράχια, το φαράγγι, οι σπηλιές, οι μικροί καταρράκτες ,ο ξενώνας με την εξέχουσα γεωγραφική του θέση και θέα που προσέφερε, η όμορφη φύση δημιούργησαν μια μαγευτική εικόνα που εντυπωσίασε όλα τα παιδιά.

  Η εκδρομή ξεκίνησε στο πάρκο Σ.Π.Κ όπου στεγάζεται το 1ο Σύστημα .Το ξημέρωμα η προσκοπική ομάδα άφησε για λίγο το αστικό περιβάλλον και ξεκίνησε για  μια  νέα συναρπαστική εμπειρία στην μαγευτική ηλειακή ύπαιθρο. Εκεί όπου μακριά από την καθημερινότητα και το θόρυβο της πόλης ο άνθρωπος συνειδητοποιεί την αξία της φύσης.

Ο Προσκοπισμός είναι συνυφασμένος με τη ζωή στη φύση χρησιμοποιώντας ως παιδαγωγικό του μέσο το παιχνίδι. Επομένως, το πρόγραμμα περιελάμβανε πληθώρα παιχνιδιών εξερεύνησης της περιοχής, δραστηριότητες τεχνικών δεξιοτήτων, μαγείρεμα σε γκαζάκια και παρουσίαση καλλιτεχνικών εργασιών. Η περιπέτεια κορυφώθηκε κατά την διάσχιση του φαραγγιού και με την επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Ασκητή όπου οι Πρόσκοποι έμειναν άναυδοι . Ασφαλώς, δεν έλειπε από την εκδρομή η προσκοπική πυρά γύρω από την οποία μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουν τραγουδώντας και παίζοντας, ερχόμενοι πιο κοντά ο  ένας στον άλλο σφυρηλατώντας τους δεσμούς φιλίας τους.

   Όλα αυτά συνέβαλαν να μείνει αξέχαστη η  τριήμερη εκδρομή και να περιμένουν όλοι πλέον  με ανυπομονησία  την καλοκαιρινή κατασκήνωση όπου θα ολοκληρωθεί η προσκοπική χρονιά.

Το 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πύργου  ευχαριστεί θερμά  τον αντιδήμαρχο Ωλένης κ. Γεωργόπουλο Σωτήρη και τον εργολάβο κ.Παπανδρέου Σταύρο για την ευγενική παραχώρηση του υπερσύγχρονου ξενώνα( έργο που ακόμα δεν έχει παραδοθεί).Επίσης  εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τις επιχειρήσεις: κοτόπουλα ο «Αγιωργίτης» και το ζαχαροπλαστείο «Δημήτρης » (Ρήγα Φεραίου Πύργος) για την ευγενική χορηγία των προϊόντων τους.

Περισσότερα Νέα