Τσιγάρο; Όχι, δεν θα πάρω!!! Έρευνα από το 4ο Γυμνάσιο Πύργου (ΦΩΤΟ)

24 Ιουλίου - 17:19 Τοπικά

         Η ομάδα βιωματικής δράσης του 4ου Γυμνασίου Πύργου με την ονομασία: «Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια», βγήκε πριν τις διακοπές του Πάσχα στην πλατεία του Πύργου με πολλά ερωτηματολόγια, που είχε προετοιμάσει στο μάθημα  και ερχόμενη σε επικοινωνία με κατοίκους της πόλης, ρώτησε καπνίζοντες και μη καπνίζοντες για τον εθισμό, το παθητικό κάπνισμα και για συνήθειες καπνιζόντων.

        Σκοπός της έρευνας ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές πόσο επικίνδυνα εθιστική είναι η νικοτίνη και πόσο δύσκολο είναι να κόψει κανείς το τσιγάρο. Ότι κανένας καπνιστής δεν κόβει το τσιγάρο, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος υγείας.

         Η υπεύθυνη της βιωματικής δράσης κ. Μάρκου Θεοδώρα δήλωσε: «Οι μαθητές πρέπει να ενδυναμώνονται και να ευαισθητοποιούνται ώστε να μην πέσουν στα δίχτυα του τσιγάρου, το οποίο έχει 70 καρκινογόνες ουσίες και να αντιδρούν αρνητικά σε οποιεσδήποτε εξαρτησιογόνες ουσίες. Να έχουν  αυτοπεποίθηση και να λένε σε αυτές ΟΧΙ!  Η ίδια ομάδα έχει γυρίσει και αντικαπνιστικό σποτ με τίτλο: «Τσιγάρο; Όχι, δεν θα πάρω!!!».

       Επίσης η κ. Μάρκου μετέφερε τις προσωπικές της ευχαριστίες καθώς και του Δντη του σχολείου κ. Γ. Κομιώτη στους υπευθύνους των  καφετεριών  του Πύργου, που επέτρεψαν στην ομάδα του 4ου Γυμνασίου την είσοδο στο κατάστημά   τους, ώστε να ολοκληρωθεί  η έρευνά τους.

Περισσότερα Νέα